Germanwings’in pilotunun evinde önemli bir ipucu bulundu

Germanwings’in pilotunun evinde önemli bir ipucu bulundu
Alman polisi tarafından, Germanwings’in yolcu uçağını düşürdüğü bildirilen yardımcı pilot Andreas Lubitz’in evinde yapılan aramalarda önemli bir ipucu bulunduğu açıklandı.

Lufthansa'nın indirimli pazara hitap eden yan kuruluşu Germanwings'in Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağı, Salı günü Fransa'nın güneyindeki Alpler bölgesinde düşmüştü. Olayın ardından başlatılan incemeler kapsamında kara kutuda elde edilen ses kayıtlarına göre uçağın yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından düşürüldüğü açıklanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Alman polisi, yardımcı pilot Lubitz’in Frankfurt kentinin kuzeybatısında bulunan Montabaur kasabasındaki evinde arama yaptı. Aramalar kapsamında pilotun bilgisayarına ve çeşitli eşyalarına el konulduğunu bildirilirken, dikkate değer bir ipucu bulunduğu açıklandı.

Polis sözcüsü Markus Niesczery konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bazı incelemelerden geçireceğimiz bir şey bulduk. Şu anda ne olduğunu açıklayamayız ancak olaya dair dikkate değer bir ipucu olabilir” dedi. Niesczery, aramalar kapsamında bulunan ipucunun herhangi bir intihar not olmadığını da ifade etti.

Öte yandan yardımcı pilotun uçağı kasten düşürmüş olabileceğinin açıklanmasının ardından birçok havayolu şirketi, kokpitte en az 2 mürettebatın bulunmasını sağlayacak şekilde düzenleme yapılacağını bildirdi.
Salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağında 150 kişi bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir