"Gerçek zam istiyoruz"!

"Gerçek zam istiyoruz"!
Geçtiğimiz günlerde, Aralık ayı enflasyon rakamları açıklanarak memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 zam yapıldığı bildirildi

Ancak, Samsun Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Güngör Bağ, gerçek enflasyona orantılı bir zam yapılması gerektiğini belirterek bu zamı kabul etmediklerini ifade etti

Aralık ayı enflasyon rakamları yıllık bazda yüzde 64,77 olarak açıklanmış, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 49,25 zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL'den 34 bin 215 TL'ye yükselirken, en düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 876 TL'den 14 bin 739 TL'ye çıktı. Türk Eğitim-Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanı Güngör Bağ, bu zammı kabul etmediklerini ve gerçek enflasyona göre zam yapılması talebinde bulunduklarını vurguladı.

gercek-zam-istiyoruz.jpg

"Enflasyon farkı zam değil"

Bu zam enflasyon farkını kapatmak için yapıldığının altını çizen Başkan Güngör Bağ, "Enflasyon farkı, bir zam değildir. Ne yazık ki, kamuoyunda memur maaşlarına verilen enflasyon farkının zam olduğu algısı yaratılıyor. Ortalama memur maaşının son 6 ayda 8 bin 47 TL eridiğini belirten Bağ, ocak ayında yapılacak enflasyon farkı ödemesinin bu erimeyi telafi etmeye yönelik olduğunu ifade etti. şeklinde konuştu.

Ayrıca Başkan Güngör Bağ, yetkililere seslenerek, "Yetkililer kamu çalışanlarının bu feryadına duyarsız kalmamalı ve refah payı ile kamu çalışanlarının alım gücünü desteklemelidir." dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel