Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Gerçek Engelliler belli oldu

Gerçek Engelliler belli oldu

Evet engelliler aylardır 3 Aralık için çalıştılar. Cemil Şensoy Kültür Merkezindeki engellilerin girip çıkması zor olan bir salonda kendilerine yine de tahsis edildiği için şükrederek aylarca prova yaparak hazırlanan engellilerin en mutlu günün de GERÇEK ENGELLİLERİ GÖRMELERİ kendilerini  üzdü.

Evet Engellilere bizim kadar sahip çıkan yok'. Engellilere bizim kadar maddi ve manevi destek veren yok!. Engellilere hemen her konuda en çok biz sahiplendik! Diyenler. Sizleri de gördük.

Önce ki akşam Cemil Şensoy kültür Merkezinde ilçeyi yönetenlerden bir tek İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Feyzullah İlker Serdar dışında Engelliye sahip çıkan verdiği sözlerini tutan başka bir Allahın kulu yoktu.  

Şimdi birileri diyecektir ki; Başka işimiz mi yoktu. Bunu derseniz yazıklar olsun size...

Herkesin görevi vardır. Herkesin çok sıkıntılı işi vardır. Ama engelli kardeşlerimizin yılda bir kere olsun heyecan ve neşe ile bekledikleri ilgi, sohbet ve destek fırsatını yüzlerine tokat gibi indirdiniz. Her şeyinizin yalan olduğunu net gösterdiniz. Çok işi olan sayın engelsiz engelliler...

Neydi o çooook önemli işleriniz. Yarın hangimizin engelli olacağını hiç düşündünüz mü? O çocuklar aylardır o akşama hazırlandılar.  Ama iyi ama kötü (ki bana göre profesyonel tiyatroculara taş çıkarttılar) neredeydiniz. Neden sahip çıkmadınız, yanlarında olmadınız.  Her an yanlarında mı olacağız mı diyorsanız. O zaman akşama kadar neden sağda, solda yanlarında Show yapanlar?. Hiç utanmadınız mı, hiç sıkılmadınız mı?. Ben Engellilerin sahneye koyduğu ENGELSİZ ENGELLİ" adının tam yerine CUUUK oturduğuna inanıyorum.

Engelli olan onlar değil sizler ve bizleriz bizler...

Keşke o salonda bir siyasi partinin aday açıklamasında ki kalabalığını, protokolünü, siyasi temsilcilerini görebilseydik. Yazık ama göremedik. Şimdi ne derseniz deyin hepsi laf salatası. Güvenilmez sözleriniz.

3 Aralık Törenlerinde Hediye verme yarışında olan Engelli okul idarecileri, ENGELLİ ÇOCUKLARI EĞİTİYORUZ DİYE TAFRA YAPAN OKUL SAHİPLERİ, EĞİTİMCİLERİMİZ. AVM gibi Engelli Okulu açanlar, işletenler. Parasal iş oldu mu zincir kuruyorsunuz da, iş engelliye gerçekten sahip çıkmak olunca nerdesiniz?. Çarşamba' da kaç engelli okulu var. Kaç lira para kazanıyorsunuz engelli çocuklar üzerinden. Tiyatro sahnesinde nerede idiniz?. AVM açmaya devam edin ama elbet Allah bir gün hesabını soracaktır unutmayın... Bir de söyleyeyim sizler sınıfta kaldınız sınıfta...

Siyasi, maddi her konuda engellilerin yanından ayrılmayanları(!) yine gördük. Sevgi, saygı, ilgi konuları ile engelliyi bir an yalnız bırakmayanları da onlara daima sorgusuz sualsiz koşanları o tiyatro sahnesinde, salonda gördük ama koltuklarda olması gerekenleri göremedik.

Bunun açıklaması olacaktır elbet. Ama ne söylerseniz söyleyin artık düşüncem şu ki: Sizler engelli üzerinden bile rant sağlıyorsanız sizlerde insanlık kalmamış. Makamı mertebesi kimin ne olursa olsun...

Bu Tiyatroya katılmayan Protokol ve sözüm ona zenginlerimizin, işadamlarımızın, ve hatırı sayılan isimlerimizin açıklamalarını bekliyoruz. Gerektiği gibi açıklamasını yayınlarız. Ama cesaret edecek olan olur mu bilemem. Kaldı ki ÇABED Başkan ve üyeleri her şartta yaşananlardan, desteklerden çok memnun.

Ancak bazı zatı muhteremler sağda solda şahsımız için; engelliler üzerinden rant sağlıyor, reklam yapıyor, adını duyurmaya çalışıyor ukalalığını ve dedikodularını yaymakta imiş. Bizi bilen biliyor da sizi millet hep yanlış tanıyor. Tanıtmakta bizden olacak sanırım. Bu kıvırmalarda sınır tanımayan ukalaları artık buradan açıklayacağız. İnşallah bu defa olmaz. Olsun anında deşifre edilecektir. Bu memlekette ya adam gibi dosdoğru olun ya da rant için her şeyi yaparız deyin ki millet kimin ne olduğunu anlasın. 

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

NOT: Yazımda bahsettiğim ilçe yetkililerinden İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve İlkumut Özel Eğitim Merkezi sahibi Ahmet Yılmaz' da konu dışındadır o arayıp gelememe nedenini her üç yöneticimiz de açıklamışlardır. Bu isimleri tenzih ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi