Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Gerçek dostlar dar günde belli olurmuş…

Gerçek dostlar dar günde belli olurmuş…

 

Ne yazalım ki… Bu düşünceye hiç girmem. Aslına bakarsanız bu düşünceye Hangisini yazalım diyerek girerim. Konu çok olunca…

Bu gün dün Ayvacık İlçesinde başlayan Ayvacık 2. Doğa ve Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Festivalinden birkaç kelam ederek başlamak isterim.

Aslına bakarsanız Ayvacık ve Çarşamba denilince akla hemen METRO ve dolayısı ile Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ve kardeşi Talip Öztürk gelir. Evet dün Talip Öztürk ile kısa bir süre sohbet etmek şansını yakaladık. Yoğun programına rağmen Ayvacık İlçesine gelen Öztürk gerçekten de birlik ve beraberliğin olması gerektiği bu günde gerçek dostları, arkadaşlıkları da net su yüzüne çıkarttı.

Hatırlıyorum da…

Galip Öztürk Ayvacık ve hatta Samsun’ a geldiğinde akın akın herkes koşardı. Dün birazcık Talip Öztürk’ün dediği gibi her şey daha net ortaya çıktı. Hiçbir şey  flu değildi. Talip Öztürk’ün gelişinde baktık ki kim dost kim değil net mi net her şey ayan beyan ortadaydı. Dün Ayvacık’ta ki festivalde Samsun basını adına tek ama tek AKS TV ile birlikte Haber Expres Gazetesi vardı. Sonrasında AA Temsilcisi kardeşim geldi.

Diğerleri yoktu!.

Oysa METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk buraya geliyor denilerek dedikodusu yayıldığında Ayvacık yolu araç trafiğinde kitlenirdi. Olsun be bunlarda olacakmış. Ama yatırıma, desteğe geldiği vakit yollara düşenler dün festivalde esemeleri arandı. Hani dostlardı. Özel personeller gönderilirdi.

Demek ki her şey yalan. Gerçek dostlar dün oradaymış meğer… .

Ki bir isim dikkatimi çekti. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli festivalin başından ilk günün sonuna kadar METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Öztürk’ün yanından hiç ayrılmadı. Sonrasında insanların arasından sıyrılıp gelen İşadamımız Özyılmazlar Fabrikası sahibi Azmi Yılmaz katıldı. Sevin ya da sevmeyin ama dostlar böyledir işte…

Gözler başkalarını da aradı ama ne tuhaftır ki bırakın diğerlerini siyasi yelpazede her vakit görmeye alıştığımız isimlerin %99 u yoktu.

İşte o nedenle “DÜŞTE GÖR” lafını çok severim.  Bu lafı “Gerçek dostlar dar günde belli olurmuş” sözüne istinaden yazdım. Dara düşen yok sanmayın var. Belur’u sever yada sevmezsiniz ama o küçük ilçede büyük iş başardı. Büyük ilçede olup da onun yaptığının onda birini yapamayanlara hatta insanların yüzüne bile bakmaya ihtiyaç duymayanlara lafım.

Dün festival alanında tüm Belediye Başkanlarını aradı gözlerim, İlçe Başkanlarını, sivil toplum örgüt başkanlarını ve diğerlerini. Hatta bizim sırtımıza binen Samsun’ da ki meslektaşlarımızı aradım. Hani her seferinde yırtınıyordunuz ya neredeydiniz.

Dün gerçek dostlar ve gerçekten dürüstçe yaklaşanlar o festival arenasındaydı. Ya diğerleri?

Son cümle Legend Otel Ayvacık bu gün açılıyor. Görün bakın bu gün akın akın herkes gelecektir. Gelmezse şaşarım. Neden mi?

Ben bu kadarını bilir söylerim Gerisini onlar düşünsün.

Ne dersiniz?

Mutlu ve )(sağ)-lıcakla kalın.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi