Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

Genel Merkezde ki verilen söz yerine gelecek mi?

Genel Merkezde ki verilen söz yerine gelecek mi?

Çarşamba hemşerilerim;

Dile sürekli olarak getirdiğimiz değişim son hız devam ediyor. Belediye, Cumhurbaşkanlığı seçimleri derken zaman hızla ilerliyor. Şimdi hesaplar 2015 de yapılacak olan genel seçimlere doğru yapılmaya başlanıyor. Daha şimdiden herkesi bir hesap aldı gidiyor.

Başbakanımız ve yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleri ve yapılması gerekenleri anlattı. Bu konuşmada geçenlerden milletvekilleri alması gereken dersleri almaları gerekecek. Alamayan hiçbir yol alamaz. Bakın sanki adeta başbakanın Cumhurbaşkanı olmasını fırsat bilen bazı çevreler hemen işe koyularak Terme'ye yapılması planlanan mobil santrali devreye sokmak istiyorlar. Bu Samsun’da daha önce yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ANAP'tan Belediye Başkanlığını yaptığı dönemde o zaman halkı sokaklara dökmüşlerdi. Bundan başarılı olamadılar.

Sanki bunun tekrarı gibi bu günde Terme’de bunu yapmak istiyorlar. O gün buna ses çıkarmayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı bu günde aynı sessizliğini koruyor. Ama Belediye Başkanı  Şenol Kul, başkanı tebrik ediyorum. Hemen halkıyla beraber olarak tepkisini ortaya koymuştur. Kendisine oy veren veya vermeyen tüm Terme'lilerin hakkını korumuştur. Şimdi sıra vekillerde, büyükşehir yetkilerinde onlarda bu tavırlarını ortaya koymalıdırlar.

Çünkü milletin istemediği hiçbir şey olmaz inanıyorum ki herkes tavrını koyar. Bu iş burada biter bu konuda her Samsun'lu, Terme'lilerin yanında ve Belediye Başkanı Şenol Kul’un arkasında durur. Bunu zaman ilerledikçe hep beraber göreceğiz.

2015 de yapılacak genel seçim çalışmaları şimdiden kulisler başladı kimler sıra bulacak daha önceki seçimlerde AK Partide 80 aday adayı vardı ama öyle bir tablo önümüze geldi ki hiç bilmediğimiz duymadığımız iki sisim listeye giriverdi. Birisi mevcut Bakanımız Akif Çağatay Kılıç. İyi ki de girmiş bu milletle uzun yıllar hizmet edecek bir kişi. Ama bana asıl olan sürpriz Tülay Bakır’ın listeye girmesiydi. Bu millete de çok büyük bir sürpriz oldu. Herkes Kamuran Özden’i beklerken Tülay hanım gelmesi ve  sıranın altlarında herkesim tarafından kısa sürede büyük bir sevgi ile karşılanan ve kucaklanan Kamuran Özden vardı ve o seçimde seçilemedi.

Şimdi liste savaşı bu defa daha çok verilecek. Kulislerde dolaşan isimler çok. Mesela; İl başkanı Fuat Köktaş. Niyeti zaten biliniyor, bu işi bu dönem daha fazla zorlayacaktır. Ama birde ilçe belediye başkanları var. İlçelerde yetkilerin büyükşehir'e  geçtikten sonra bu başkanlarımızda içten içe düşünmeye başlayacaktır. Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşar yardımcısı ve bir önceki seçimlerde  listede olan Kamuran Bey kulislerde dolaşan isimler arasında adı çok geçiyor.

Aslan Karanfil yine bu işin peşini bırakmayacaklar arasında. Birde Samsun'da listelerde üç dönemini bitirmiş vekillerin boşalmasından dolayı cazip hale getiriyor bunları. İlerleyen zamanlarda net bir şekilde göreceğiz tüm gelişmeleri ve olayları.

Tabi burada bu çalışmalar devam ederken birde bu işin genel merkez ayağı var. Oralarda Samsun'lu görev yapan başkanlar var. Onların tavırları ne olacak? Bu listeye kendileri girmek isteyecekler mi? Göreceğiz.

Bir genel merkez ziyaretimde yetkili bir başkanımız bana, "Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olduğu zaman siyaseti bırakacağım" demişti. Bende bunu çok merak diyorum. Allah'ım bana o günleri inşallah gösterir. Önemli bir kişinin ağzından çıkan bu söz, sözde mi kalacak, yoksa dün dündür, bugün bugündür sözümü devreye girecek.

İnanın bunu bu sözü bütün siyasi gelişmelerden daha önemli buluyorum. Çünkü bu partiyi kuran 14 yıl iktidarda kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan her sözünü yerine getirmiş bir lider bu kültürle bu partiyi bu insanlara emanet ediyor. Bunların hepsini yaşayıp göreceğiz inşallah.

Allah'ım AK Partinin başına Erdoğan gibi yeni bir lider nasip eder. Lider seçildi bakalım gelecek günlerde o Başbakan ve yeni Cumhurbaşkanımız gibi lider olabilecek mi, bu millete uzun yıllar hizmet edecek mi hep birlikte göreceğiz. Yoksa biri bir yana çeker biri öbür yana çeker o zaman bu başbakanımızın emeklerine yazık olur.

Bu millete bunu kimsenin yapmaya hakkı yok. Aydınlık daha güzel günler için bu millet güzellikleri hak ediyor bir tek bir şey düşünelim millete hizmet etmeyi inanın gerisi çok kolay.

Hoşça kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi