ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Genel Görünüm

Genel Görünüm

Pazar günü yapılan genel seçimin Çarşamba yansımasından bahsetmek istiyorum.

Çarşamba’da seçimin galibi MHP’dir.
Bunu da nerden çıkardınız derseniz gerçektende öyledir.
2011 seçimlerinde %8.49 alan MHP, bu seçimlerde %15.41 oy oranıyla Çarşamba’da oylarını arttıran parti oldu.
CHP, 2011 seçimlerinde %18.4 iken Pazar günkü seçimde oyları % 16.67 ile 2 puan düşüşe geçmiştir. İktidar olan Ak Partinin teşkilatlarının komple istifa etmesi gerekmektedir. Girdikleri seçimde partiye oy kaybettirmişlerdir. Yaptıkları yanlış tutum ve işlemlerle, belediye olsun, ilçe teşkilatı olsun istifa etmelidirler. Karadeniz’in tüm illerinde oylarını korurken Samsun da oy kaybetmeleri, yanlışlarının çok olduğunun işaretidir. Kendi yöneticilerine; gidin çayı parkta için, sizin o partide ne işiniz var diyen bir il başkanı, o koltuktan derhal istifa etmelidir diyorum.
AK parti şu anda Grogi durumuna düşmüştür. Artık iç hesaplaşmanın ve partiye zarar verenlerin o partiden gitmeleri zamanı gelmiştir diyorum.
İl ve ilçe teşkilatının geniş bir platformla toplanması partiye küstürülen insanların ve idarecilerin tekrar kazandırılması şarttır.
Türkiye ise genel merkezinde sayın Abdullah Gül’ün gönlünü alması, Ak Partiye Tekrar  kazandırılması Şarttır diyorum.
Bu saatten sonra AK Partinin tek toparlayıcısı Abdullah Gül’dür. Ben bu inancı taşıyorum. Teşkilatların yenilenmesi, eski idarecilere özel mektuplarla ulaşıp birliktelik sağlanmalıdır. Teşkilatlar bu hırpalanmayı, bu sarsıntıyı biraz zor atlatır diyorum. Teşkilatlardan sorumlu genel başkanın, acil çözümler bulması şarttır. Şunu da anlamış değilim, muhalefet partilerin sevinmeleri nedendir. Türkiye genelinde sadece MHP %3 oranda oy artışı yapmışken, HDP’nin de %13 yapmışken, CHP’nin sevinç çığırtkanlığı yapması manidardır. Ama onların sevinç nedeni Ak Partiyi Grogi durumuna getirmeleridir.

Peki ne değişir.

AK Parti bu durumu iyi değerlendirirse, hakimin molasında iyi dinlenir ve taktik değiştirirse bir yakın zamandaki seçimde kendine gelir. Dersine iyi çalışmış bir parti, iyi  hazırlanırsa teşkilatlarında yerinde temsilcilikler yaparsa yeniden canlanır umudundayım. AK Parti genel başkanlığına Abdullah Gül gelirse birlik ve beraberliği sağlayacağı umudundayım, bu benim görüşüm.

Ben özellikle MHP - Ak Parti iktidarının faydalı olacağı kanısındayım.

Ama MHP kurmaylarının olmaz söylevlerinin yanlışlığını vurgulamak isterim. Amaç bu ülkeye hizmet etmek değil midir? Gerisi teferruat değil midir?

HDP ile ortaklık olamayacağına göre, peki olmayacak olan nedir aklım almamaktadır. Peki bu seçimde MHP oylarını arttırmıştır. Halk onlara daha çok çalışın, iktidara hazır olun mesajı vermiştir. İnşallah yukarı kademede bu mesajı almıştır.

Ak Parti özellikle Samsun İl ve İlçe Teşkilatlarının tümünü görevden almalıdır. Şu da bir handikaptır ki Samsun gibi bir bölgede 8600 – 10000 arası bir oy alan HDP beni şaşırtmıştır. Hani diyorum ki Çarşamba da bile 600’e yakın oy almışlarsa, diyecek bir şey bulamıyorum. Bu nedenle HDP’nin panzehirinin MHP olduğunu ve AK Parti ile anlaşması benim görüşüm içindedir.

Mevlam ne eyler, neylerse güzel eyler… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi