Genel Başkan açıklandı, Peki Bundan Sonra Ne Olacak?

Genel Başkan açıklandı, Peki Bundan Sonra Ne Olacak?
12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin Genel Başkanı olacak ismi açıklamasının ardından, bundan sonra nasıl bir takvim izleneceği de netleşti.

Sıra yeni kabinede

Fidan bakanlığa: Kongrede Davutoğlu'nun başbakan seçilmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı koltuğu boşalacak. Bu göreve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adı geçiyor.

İki yeni isim: Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun kabineye gireceği belirtiliyor. İzmir’den belediye başkanlığına aday olan Binali Yıldırım da eski görevine dönüyor.

- Davutoğlu, Genel Başkanlık görevi için AK Parti’nin 27 Ağustos’ta yapılacak birinci olağanüstü kongresinde aday olacak. Seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

- AK Parti Kongresi’nden bir gün sonra, TBMM Genel Kurulu’nda Erdoğan yemin ederek, yeni görevine resmen başlayacak.

- Erdoğan’ın yemin etmesiyle birlikte Başbakanlık görevi de resmen sona erecek. Başbakanlık görevine, Erdoğan yemin ettiği andan itibaren, Başbakan Yardımcılarından biri vekalet etmeye başlayacak.

Erdoğan ilk mesai gününde, Türkiye’nin kendisinden sonra Başbakanlık görevini devralacak isimle bir araya gelecek. Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul ederek, kendisine yeni hükümeti kurma görevini verecek.

Kabine listesi

- Anayasa uyarınca, hükümeti kurma görevini üstlenen milletvekili, yani Ahmet Davutoğlu, 7 gün içinde hükümeti belirleyip, hükümet planını oluşturmak durumunda. Ancak AK Parti kaynakları, yeni hükümetin programının yazım çalışmalarına daha şimdiden başlandığını, 7 günlük anayasal sürenin tümünün belki de kullanılmayacağını belirtiyorlar.

- Anayasa uyarınca, 7 gün içinde kurulacak olan hükümet ve oluşturulacak hükümet programı, TBMM Genel Kurulu’nda okunacak. Hükümet programının TBMM’de okunmasından iki tam gün sonra, görüşmeler yapılacak. Görüşmelerden iki gün sonra da, yeni hükümet için güven oylaması gerçekleştirilecek. Türkiye’nin yeni hükümeti en geç 11 Eylül’de göreve başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset