Gençlik Ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın 23 Nisan Mesajı

Gençlik Ve Spor Bakanı Çağatay Kılıçın 23 Nisan Mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç'ın mesajı şöyle: "Bu güzel Anadolu'nun dört bir yanının, milletimizin, geleceğimizin, kısacası tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinin 94. yıldönümünü inşallah hep beraber büyük  bir coşku ile kutlayacağız. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin elinde olduğunun simgesi olan bu günün bizler için diğer bir anlamı da dünyada çocukların 'bayram' olarak kutlayabildiği ilk ve tek gün olmasıdır. Atatürk’ün çocuklara ‘gelecek’ olarak baktığının en önemli göstergesi olan bu bayram, gençlerimizin destekleriyle gelecek kuşaklarda da sevinçle kutlanmaya devam edecek. Yani birlik ve beraberlik içerisinde Ulu Önderimizin mirasına sahip çıkacağız.

Yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizlerin de bildiği üzere Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan 1920 tarihinde kurulan ve muasır medeniyetlere ulaşma çabamızda kilometre taşlarımızdan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), egemenliğimizin sembolü, demokrasimizin kalbidir.

Sevgili çocuklar; ülkemizin dört bir yanında sizler için devletimizin tüm imkanları kullanılmakta, gelecekte en iyi şartlara sahip olacağınız şekilde inşa edilmeye çalışılmaktadır. İstikrarın sürdüğü, ekonomimizin geliştiği, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda atılması gereken adımların atıldığı bir geleceğe hızla ilerliyoruz. 2023 hedeflerimizde sizlerin de ortaya koyacağı çalışmalar bizleri şimdiden heyecanlandırmakta, geleceğe daha da güvenle bakmamızda vesile olmaktadır.

Değerli kardeşlerim, çocuklarım... Sizler ülkemizin geleceği, geleceğimizin teminatı, bizlerin en büyük umudusunuz. Bugün büyüklerinizin yaptığı işlerin başına yakın zamanda sizler geçecek, Türkiye'yi geleceğe siz taşıyacaksınız. Yarının büyükleri olacak sizlerin, bin bir zorlukla bugünlere gelen cumhuriyetimizin değerlerine tüm gücünüzle sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bu güzel ülkeyi bize armağan eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese minnetimi sunuyorum."

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel