“GENÇLİK VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ”

“GENÇLİK VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ”
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından “Gençlik ve Kültürel Mirasımız” konulu uluslararası kongre düzenlendi

OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, OMÜ Rektörü Hüseyin Akan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dulkadiroğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, MEB Talim Terbiye Kurum Başkanı Prof.Dr. Emin Karip, rektör yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kongre öncesi açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, “Geçen yüzyılın önemli kavramlarından biri olan küreselleşme, Türkiye’de daha çok ekonomik boyutuyla ele alınıp tartışılmış, bu kavramın kültür boyutu üzerine akademik bir yaklaşım ve devletçe genel bir strateji çok fazla ortaya konulamamıştır. Küreselleşme denilen olgu kentleşme, sanayileşme, teknolojik ilerleme gibi süreçleri de kullanarak ya her kültürden birçok kültürü ortadan kaldırmakta ya da yerellik, millilik, mahallilik, çeşitlilik ve özgünlük gibi kültürün temel niteliklerini de bozmak suretiyle dünyayı hızla tek tipleştirerek büyük bir köy haline dönüştürmektedir. Bu süreçte bizim de pek çok maddi ve manevi değerimizin ve kültürel belleğimizin tahrip edildiği muhakkaktır. Türkiye’de son 50 - 60 yıllık sanayileşme, tarımda makineleşme ve bunun gibi tabii sonucu olarak yaşanan kentleşme sürecinde yitirdiğimiz milli ve manevi değerlerimiz ve yaşadığımız yozlaşma dikkate alındığında konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır. Gelinen noktada ise genel kültür sorunlarının ve politikalarının ele alınarak tartışılması temel kültür kodlarımızın ve kültürel değerlerimizin genç kuşaklara aktarılması ve bunun için bir yol haritasının tespit edilmesini, ileride uygulanabilecek hükümet politikaları için bir referans kaynak oluşturulması ve bu konuda akademik bir bakışın ortaya konulması milletimizin hayatiyeti açısından önem arz etmektedir. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Milli değerlerinden uzak bir gençlik ve maneviyatsız bir ilerleme gelecekte telafisi mümkün olmayan sorunlar ortaya çıkaracaktır. Kimlikli, kişilikli, milli ve manevi değerlerine saygılı, milletimizin kültürel mirasına sahip çıkan bir gençlikle ancak ileriye emin adımlarla ilerleyebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz