Gençlik Merkezinden tarihi köprü de Ebru sanatı

Gençlik Merkezinden tarihi köprü de Ebru sanatı
Çarşamba İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi yaptığı faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. Kursiyerler için açılan Ebru sanatı tarihi köprü üzerinde görücüye çıktı.

HABER-FOTO: Kenan GÜN- Y.Emre TÜRKYILMAZ

Çarşamba Gençlik Merkezi Başkanı İlkay Aydın ve ebru sanatı eğitmenleri yeni ebru sanatı kursunu Çarşamba Tarihi Köprü üzerinde bir araya gelerek ebru sanatını hem icra ettiler hem öğrettiler.  Tarihi köprü üzerinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan ebru sanatı sergisine vatandaşların yanı sıra Engelliler Haftası nedeni ile aktif etkinlikler düzenleyen ÇABED' de bu sanata katkı sağladı.

Tarihi köprü üzerinde etkinliğe katılan ÇABED Başkanı Kerim Deniz ve dernek üyeleri bir süre ebru sanatının incelikleri ve yapımı konusunda bilgi aldılar. Daha sonra Başkan Deniz kendisi ebru sanatı ile bir lale figürü çizdikten sonra gazetemize yaptığı açıklamasında, "Bugün tarihi köprü üzerinde gençlik merkezinin  ebru sanatı yapımına katıldık ve ebru yapmak gerçekten çok zevkli  insanı rahatlatıyor. Burada nacizane hocamızın katkılarıyla bir lale resmi yaptık. Bu arada O kadar güzel ebru sanatı ile lale resmi yaptık ki uçuyor. ÇABED olarak Ebru sanatı kursu da açmayı düşünüyorum. Çok zevkli insanı rahatlatıyor. Psikolojisini düzeltiyor. Rahatlıyorsunuz tasavvuf müziği eşliğinde o fırça darbeleriyle beraber çok zevkli bir sanat olduğunu düşünüyorum. Bunu yapmaktan da gerçekten memnunum gençlik merkezine ve hocalarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 Küçük ikramlarda bulunduktan sonra etkinlik sona erdi.

ebru-sanati-(2).jpgebru-sanati-(3).jpgebru-sanati-(4).jpgebru-sanati-(5).jpgebru-sanati-(6).jpgebru-sanati-(7).jpgebru-sanati-(8).jpgebru-sanati-(9).jpgebru-sanati-(10).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber