MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

GENÇLİK

GENÇLİK

Tarih boyunca bir toplumu yıkmak isteyenler onların inanç, milli ve manevi değerlerini yok etmeyi ilk hedef gençlerdir ve genç kuşağa çok iyi sahip çıkmak gerekiyor. Aileden başlayıp okulda hayatta ve toplumda onları milli ve manevi değerlerden hızla uzaklaşırken, bu değerlerimize uymayan zararlı akımların ve alışkanlıkların tuzaklarına düştükleri görülmektedir. Bu itibarla ne enteresandır ki bazı basın, gazete ve TV Programlarında yayınlarında milletimizin örf, adet, dini ve milli değerlerine, ahlak ve inancımıza ters düşen yerli ve yabancı yayınlar, diziler, ısrarla servis edilmektedir. Bunlar gençlimizin ruh dünyasında tamiri zor, telafisi mümkün olmayan yaralar ve boşluk açmaktadır. Bundan daha tehlikeli boyutta olan şey gençleri internet dünyasında dünyaca ünlü grupların hayranlığının alıp götürmesidir. Günümüzün çocukları süratle anı yaşamaktan başka bir ideali, bir kutsalı, bir amacı olmayan birer ruhsuz beden haline gelmektedir bir kısmı...

Bizde çocukların milli manevi değerlerle yetiştirmekle görevli olduğunu düşündüğümüz anne babaların; bırakın bu değerler hakkında çocuklarına önayak olmayı çocuklarını hangi ruh aleminde olduğundan bir çok aile habersizler... Eğitim sistemi artık ortaokuldan itibaren liseyi kazanmaya oradan da üniversiteye geçmeye dönük eleme yarışma okulları konumuna gelmiş çocuklar da okulda ailede birer yarış atı  gibi test çözmeye odaklandırılmaktadır.

Günümüzün geçleri evde ailenin okulda öğretmenin ve eğitimin sokakta çocuğu olmaktan hızla uzaklaşmakta ve internetin sunduğu birbirinden vazgeçilmez programların ve sanal dünyaların çocuğu olmaya başlamışlardır ve biz aileler genlerimizi kurtarmalıyız, onları eğitmeliyiz onlara milli manevi değerler vermeliyiz diye kendi kendimize havanda su dövmekteyiz. Gençlik elimizden kayıp gidiyor, geç kalmadan bir an önce gerekenleri mutlaka yapmalıyız.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi