"GENÇLERİ İSTİSMAR ETTİRMEYECEĞİZ"

GENÇLERİ İSTİSMAR ETTİRMEYECEĞİZ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğini belirterek, valilerden seçim süreci ile çözüm sürecinin provoke edilmemesi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi

Valilerin kamu düzeninin en üst noktadaki temsilcileri olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç,“ Vatandaşlarımızla ve özellikle gençlerle ilgili çalışmalarınızı takip ediyorum. Gençler geleceğimiz ama bugünden görecekleriyle geleceğimizi oluşturacaklar. Öğrenimine devam eden gençlerimiz sorumlulukları alma noktasına geldiklerinde aralarından kamu görevlileri, valiler, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları çıkacak ama bunların hepsi bugünden aldıkları o değerle, o eğitimle gerçekleşebilir” diye konuştu.

"SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK"

77 milyonluk nüfusumuzun 30 milyona yakınının 14-29 yaş arasında olduğunun altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, " Bu yaş tablosu bize hem büyük bir sorumluluk hem de büyük bir ümit veriyor. Avrupa, ‘Nasıl beyin göçü alırız, ülkemizin geleceğini nasıl garanti altına alırız?’ düşüncesinde. Çok şükür bizim buna ihtiyacımız yok, ama dikkatli olmalıyız" açıklamasında bulundu.

"GENÇLİK MERKEZLERİMİZİN HİÇ BİR MADDİ SIKINTISI YOK"

Bakanlığa bağlı Gençlik merkezlerinin çok büyük görevleri olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, " Gençlerin gelişimi ve eğitimi adına hiçbir maddi sıkıntımız yok. Şehirlerinizde buna dikkat edin, ödenek sıkıntımız yok. Bizden talep edin biz yerine getirelim. Şu anda Türkiye genelinde 193 gençlik merkezimiz var, üye sayısı 1 milyonu aştı. Buralarda çok güzel bir sinerji var. Örneğin Eskişehir'de maket uçak yapan kardeşlerimiz uluslar arası yarışmalara katılıyor. Yıl sonuna kadar 54 gençlik merkezimizi daha faaliyete geçireceğiz." diye konuştu.

"GENÇLERİ İSTİSMAR ETTİRMEYECEĞİZ"

Bakan Çağatay Kılıç, özellikle 6-7 Ekim olaylarında gençlerin istismar edilip sokaklara çekildiğini hatırlatarak valilerden bu istismarlardan korunma adına gençliğe yönelik çalışmalarını çok ciddiye almalarını istedi.

"İL SPOR MÜDÜRLERİYLE BERABER ÇALIŞIN"

Spor tesislerinin varlığının önemini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç,”Ancak eskiyen tesisler de önemini kaybediyor. Bu noktada eksiklikleri gidermek adına sizlerden ricam spor il müdürleriyle birlikte çalışın. Şu anda öğrencilerimiz yurtlarda huzur içerisinde barınabiliyor. Bazı eski yurtlarımızda eksiklikler olabiliyor. Bu eksikliklerin giderilmesi adına sizlerin yardımına ihtiyacımız var." diye konuştu.

 “2015 YILINDA YAPIMI DEVAM EDEN TOPLAM 459 TESİS YATIRIMIMIZ BULUNUYOR”

Türkiye’de gerçekleştirilen tesisleşme hamlesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “2002 ile 2014 yılı arasında spor alanında yapılan toplam tesis sayımız 1330. 2015 yılında inşası devam eden toplam tesis yatırımımız ise 459. Önümüzdeki günlerde yeni bir projemizi paylaşacağız. Dolayısıyla bu sayı farklı bir noktada artacak. İllerimize çok farklı bir soluk getireceğiz” dedi.

"SEÇİM SÜRECİNİ PROVAKE ETMEK İSTEYECEKLERDİR"

Valilerden, gençlerle yakın olmalarını isteyen Bakan Çağatay Kılıç, "Onların düşünce yapısını, ruh halini anlayarak öngörmemiz gerek. Onlara yakın olursanız kendilerini daha güvende hissederler. Siz de onların neler hayal ettiğini, gelecekten neler beklediğini, günlük sorunlarının neler olduğunu daha iyi anlarsınız. Seçim sürecine giriyoruz. Sizlere büyük görev düşüyor. Bu süreci yanlış düşüncelerle farklı noktalara çekmek isteyenler olacak. Çözüm sürecini farklı şekilde kaşıyanlar olacak. Düzeni bozmak isteyenler gençlerimize yöneliyorlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel