Gençler, “Sessiz abilerinin sesi olmaya çalışıyorlar”

Gençler, “Sessiz abilerinin sesi olmaya çalışıyorlar”
Saadet Partisi Çarşamba Gençlik kolları başkalığına seçilen Numan Çakır’ın siyaset hayatı içinde yaptığı hızlı başlangıcı diğer siyasi partilerin gençlik Kolları da takip etmeye başladı

 

HABER- FOTO: Serkan KARAHAN

(yorum haber)

Saadet Partisi Çarşamba Gençlik kolları başkalığına seçilen Numan Çakır, siyaset hayatına hızlı bir başlangıç yapmış, göreve başladığı süreç içerisinde Çarşamba’daki birçok kuruma ziyaret gerçekleştiren Çakır’ın ismi basında da şıkça duyulmaya başlamıştı.

genc-siyasetciler-carsamba-(9).jpg

Numan Çakır’ın yaptığı ziyaretlerin ardından AK Parti Gençlik Kolları da kurumlara ziyaretlere başladı. Dün sırasıyla Çarşamba’da Ticaret Sanayi Odası, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çarşamba Kaymakamlığına ziyaretlerde bulunan AK Parti Çarşamba Gençlik kolları Başkanı Osman Arslan ve Gençlik Kolları üyeleri, Çarşamba’da bizde varız dedi.

Uzun süredir çok fazla hareketliliğin yaşanmadığı Çarşamba siyaset arenasında son dönemde gençlerin ön planda olduğu görülüyor. Son dönemde siyasette ön plan olan gençlerin ise Çarşamba siyasi yaşamı içinde pekte temsil edilmediği bir kaç tabloya bakınca ortaya çıkıyor. Gerek Belediye Meclisi üyelerinin gereksede il genel meclisi üyelerinin yaş ortalaması düşünüldüğünde Çarşambalı siyasetçilerin gençlere pek de şans tanımadıkları dikkat çekiyor.

Son dönemde bu kadar hareketli olan gençlerin ise önümüzdeki seçim süreçleri içinde Çarşamba’daki siyasetin neresinde yer alacakları merak konusu. Genç nufusu ile övünen ve hatta daha da gençleşmek için 3-5 çocuk seslerinin yükseldiği Türkiye’deki siyasilerin gençlere pekde şanş vermedikleri yaş ortalaması 51 olan TBMM’nin parlemento koltuklarından belli.

Parlementodaki siyasi partilerin ise yaş ortalamaları şöyle; “AK Parti'li milletvekillerinin yaş ortalaması 49, CHP'li milletvekillerinin 53, MHP'li milletvekillerinin 54.” Parlementonun en genç ve tek ismi ise AK Parti İstanbul Milletvekili 1984 doğumlu 29 yaşındaki Muhammet Bilal Macit.

Tablo ortada, siyaseten fazla temsiliyeti olmayan gençler ise tabiri caizse abilerini iktidara taşımak için mücadele veriyorlar. Saadet Partisi, AK Parti derken önümüzdeki dönemde MHP ve CHP gençlerini de kamu kurumlarının önlerinde görürseniz şaşırmayın çünkü onlar sessiz abilerinin sesi olmaya çalışıyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber