Gençler, "Kahraman dedeleri" için toplanmaya başladı

Gençler, Kahraman dedeleri için toplanmaya başladı
-Yarın sabah başlayacak 57. Alay Yürüyüşü öncesinde tüm hazırlıklar tamamlanırken, binlerce genç yürüyüş alanında yerini almaya başladı

Çanakkale Savaşı'nın kahraman birliği "57.Alay"ı anmak için yarın düzenlenecek vefa yürüyüşü için binlerce genç, Çanakkale'deki kamp merkezlerinde toplanmaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği bu anlamlı organizasyonda binler genç, İstiklal Savaşı'nda 19. Tümen'e bağlı Hüseyin Avni Bey komutasındaki 628 mevcudu bulunan ve kahramanca mücadeleleriyle hafızalarda yer edinen 57. Alay’ı anacak ve ceddine vefasını bir kez daha minnetle gösterecek. Yürüyüş için tüm hazırlıklar tamamlanma aşamasına gelirken, bir yandan kumanya ve diğer ihtiyaçların karşılanacağı yardım paketlerindeki son kontroller yapılıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın önderliğinde on binlerce gencin ecdadının izinde olduğunu bir kez daha dünyaya göstereceği organizasyona katılacak binlerce genç, daha şimdiden buluşma noktalarında yerini almaya başladı. Kamp alanlarında çeşitli etkinliklere de katılan gençler, üzerlerinde "Dedeciğim ben geldim" yazılı tişörtlerle etkinlik saatini beklemeye başladı.

Bugün, Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başlayan etkinlerin yarınki bölümü, sabah namazıyla başlayacak. Namazın kılınmasının ardından  Bakan Akif Çağatay Kılıç ile on binlerce genç, ecdadın izinde 'Vefa Yürüyüşü'ne başlayacak. Yürüyüş, Conkbayırı Atatürk Anıtı'nda düzenlenecek törenle sona erecek.

-Türk tarihinin en destansı olayı-

Çanakkale Savaşı'nda 19. Tümen'e bağlı Hüseyin Avni Bey komutasındaki 628 mevcudu bulunan 57. Alay; 25 Nisan 1915 sabahı, İngiliz, Fransız ve Avustralya askerlerinden  oluşan 25 bin kişilik Anzak Çıkarması'nı durdurmak amacıyla Conkbayırı'nda harekete geçmiş, yaşanan şiddetli çarpışmalar sonrası mevcudunun tamamına yakını şehit düşmüştü.

Yaş ortalaması 24 olan alayın komutanı Hüseyin Avni Bey de karargaha düşen bir top mermisiyle şehit olmuştu. 57. Alay'ın kahramanlıkları anısına o günden bu yana Türk ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir