GENÇ KÂŞİFLER TRENİ İKİNCİ YOLCULUĞUNA ÇIKIYOR

GENÇ KÂŞİFLER TRENİ İKİNCİ YOLCULUĞUNA ÇIKIYOR
Gençlerin demiryolunu kullanarak Osmanlı İmparatorluğu coğrafyası içerisinde yer alan ülkelerin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Genç Kaşifler Treni' projesinin ik

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Genç Kaşifler Treni' projesinin ikinci ayağı 5 Eylül'de başlıyor. Bu kez 118 genç kızdan oluşan grup tarihe yolculuk edecek.
 

Gençlerin tarih bilincini artırmak, seyahat süresince yapılan etkinliklerle gençlerin birbirlerini tanıyıp kaynaşabilecekleri ortamları hazırlamak ve yapılan yarışmalarla gençleri kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen projenin ilk ayağı 22 Ağustos- 3 Eylül 2014 tarihlerinde 118 erkek öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 

Tren Edirne'den Kalkacak
Üniversite öğrencisi ve mezunlarını ağırlayacak olan 'Genç Kaşifler Treni'nin ikinci yolcuları kızlar grubu olacak. Genç Kaşifler'in 118 kız yolcusu 5 Eylül Cuma günü saat 12.30'da Edirne Tren Garı'ndan uğurlanacak.  9 ülkeyi gezecek olan trenin son durağı 17 Eylül'de yine Edirne olacak.


Genç Kaşifler Treni 9 Ülkeyi Ziyaret Edecek
Osmanlı coğrafyası içerisinde yer alan 9 ülkeye genç misafirlerini taşıyacak olan 'Genç Kaşifler Treni', Romanya’nın Bükreş, Macaristan’nın Budapeşte, Avusturya’nın Viyana, Hırvatistan’ın Zagreb, Bosna-Hersek’in Saraybosna, Sırbistan’ın Belgrat, Makendonya’nın Üsküp, Kosova’nın Priştine ve Yunanistan’ın Selanik kentlerine gerçekleştirilecek ziyaretleri kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel