GENÇ HAFIZLAR YARIŞTI

GENÇ HAFIZLAR YARIŞTI
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması' ile 'Kur'an-ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması' il finalleri Terme Anadolu Lisesi zoordinatörlüğünde Terme’de yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması' ile 'Kur'an-ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması' il finalleri Terme Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde ilçemizde yapıldı.  Terme Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan yarışmalara çok sayıda davetli katıldı.


Samsun'un değişik ilçelerine ait Anadolu İmam Hatip Liselerinden Hafızlık Yarışmasına 9, Ezan Okuma Yarışmasına ise 10 okul katıldı.

Hafızlık yarışması tek grup şeklinde yapılırken Ezan Okuma Yarışması ise iki grup şeklinde yapıldı. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmalar sonunda başarı sıraları şöyle oluştu:

HAFIZ OLMAK ZOR

Hafızlık yarışmasına katılan öğrencilerin tümü, Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından çeyrek altın ve eğitimci şaiir-yazar Ahmet Sezgin'in kitabı ile ödüllendirildi.

Hafızlar ödüllerini Hafız Niyazi Kasapoğlu'nun elinden alırken hafız olmanın ve hafız olarak ölmenin zorluğundan bahseden Kasapoğlu,  “Çocuklarımızın hepsini birinci kabul ediyorum. Mutlaka bizim noksanlarımız kusurlarımız var. Kur'an-ı Kerim bizim noksanlarımızı kusurlarımızı tamamlamak için var. Hayatımızı ona göre idame ettirmeliyiz ölünceye kadar noksanlarımızı eksiklerimizi düzeltmeliyiz. Ne yaparsak yapalım yine de kusurlarımız var. Cenabı Allah kusurlarımızı affeder inşallah. Öğrencilerimizin hepsi benim için birincidir, hepsine başarılar diliyorum. Hafız olmak için ölünceye kadar mücadele vermelisiniz.  Çünkü Kur'an-ı Kerimi okuyarak Ehli Kur'an olmak kolay iş değil. Sizlerin hafız olarak güzel hizmetlerle ölmenizi niyaz ediyorum.” dedi.

ÖDÜLLERİ, ÇEYREK ALTIN VE KİTAP OLDU

Ezan Okuma Yarışmasına katılan tüm öğrencilere İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından çeyrek altın ve kitap hediye edildi. Dereceye girenler kitaplarını Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin'in elinden alırken Sezgin, tüm öğrencileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Hasan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, daire amirleri, öğrenci, veliler ve bir çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Terme Bilgi Gazetesi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber