Genç çiftçilere Solucan Gübresi eğitimi

Genç çiftçilere Solucan Gübresi eğitimi
Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) tarafından Çarşambalı genç üreticilere “Bitki ve Hayvan Atıklarının Kompost ve Vermikompost (Solucan Gübresi) üretilmesi eğitimi” verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çarşamba İlçe Müdürlüğü Süleyman Asma Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Çarşambalı genç çiftçilere “Bitki ve Hayvan Atıklarının Kompost ve Vermikompost (Solucan Gübresi) üretilmesi eğitimi” verildi.

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) tarafından düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Solucan Gübresinin tarımsal alanda ki yerinden ve öneminden bahsetti. İlçe Müdürü Akman, günümüzde çiftçilerin tarlalarda kimyasal gübrelere yöneldiğini, bu kimyasal maddelerin ürüne ve insan sağlığına zararlarının olduğunu ancak kimyasal gübrelere alternatif olabilecek solucan gübresi hakkında çiftçilerin bilinçlenmesi ve bu gübrenin yaygınlaşması için gerekli çalışmalar içerisinde olduklarını ifade etti. Müdür Akman, katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

genc-ciftcilere-solucan-gubresi-egitimi-(3).jpg

Ardından program Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Yasemin Çoban ve Birlik Uzmanı Biyolog Esat Çilli’nin sunumu ile devam etti. Çiftçilere üretimlerinde solucan gübresi uygulanması sonucunda elde edebilecekleri verimi anlatan Birlik Müdürü Çoban ve Biyolog Çilli, genç çiftçilere tavsiyelerde bulundular.

genc-ciftcilere-solucan-gubresi-egitimi-(4).jpg

genc-ciftcilere-solucan-gubresi-egitimi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber