Genç Ceza Hukukçuları Kongresi

Genç Ceza Hukukçuları Kongresi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen, “8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi” OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda başladı.

Foto-galeri için tıklayınız...

Kongreye Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Mahmut Aydın, OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Mustafa Tiftik. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve OMÜ Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri yaptı. Kongrenin 8.’sinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Prof. Hakeri, başarı dileklerinde bulundu.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik böylesi genç ve etkin bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bunun gibi etkinliklerin öğrencilerimizin ileriki hayatlarında daha fazla sorumluluk almalarında büyük rol alacağını bilerek kongrenin başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Hukuk fakültemizin böyle başarılı etkinlikler düzenlemesi bizi çok mutlu etmektedir. Bu fakültenin kuruluşunda ve bu etkinliğin yapılmasında emeği geçenlere de çok teşekkür ederim. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerde kendilerini ifade etmeleri, sunum fırsatı bularak aktif eğitime dahil olmaları bizi mutlu etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise, “Yerel belediyeler yalnızca kanunların, mevzuatların yüklediği belediyecilik faaliyetlerini yürütmekle ilgili değil, aynı zamanda şehrin sosyal, ekonomik kültürel her alanda gelişmesi için işbirliği içinde olmalıdırlar. Bu kongreye böyle bakmaktayız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Namık Kemal Topçu başkanlığındaki ilk oturum, Gizem Coşkun ve Onur Tüzün’ün “İrtikap” konusundaki sunumlarıyla devam etti.

Kongre, çeşitli üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrencinin yapacağı sunumlarla hafta sonuna kadar sürecek.

 

HABER-FOTO: Sezer ÇOBAN-Sema Nur KOÇAKER- Engin ÇAĞATAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber