Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

GENÇ BİR ÖĞRETMENİN DÜNYASINDAN UFUKLARDA YAŞAMAK

GENÇ BİR ÖĞRETMENİN DÜNYASINDAN UFUKLARDA YAŞAMAK

ÇARŞAMBA’LI ÜLKÜCÜLER

Muhterem okuyucularım; Bu gün sizlere çok değerli bir yazarımızı tanıtarak satırlarıma başlıyorum. İsmet Gültekin; Eğitimci yazarımız Terme’de ikamet eden bir hemşehrimiz. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji ve Klimatoloji mezunu ve halen Terme’de öğretmenlik yapmaktadır. Kendisini uzaktan tanıyordum. Biraz araştırdığımda, bir çok eseri olan çok değerli araştırmaları olan yazar olduğunu gördüm.

Yazılmış kitapları;

1- Terme Evliyaları, Termeli Şehitler ve Gaziler
2- Terme’de Ermeni- Rum Terörü
3- En güzel Türk Türküleri
4- Amazonculuğun iç yüzü
5- Unutulan eğitimci- yazar Faik Sezgin

İsmet Bey; Geçtiğimiz Mayıs Ayında yeni kitabım UFUKLARDA YAŞAMAK’ı almış okumuş. Entelektüel düzeyine uygun ve çok derin analizlere dayanan bir yazı kaleme almış. Yöremizde bu denli analizler yapan bir yazarımız olduğu için iftihar ediyorum.

Sizlere hiçbir yorumu katmadan İsmet Gültekin Beyin kitabımla ilgili analizini vereceğim.
“UFUKLARDA YAŞAMAK"(*)
OTOBİYOGRAFİK ESER'1 OLDUĞU KADAR, "SAMSUN ÇARŞAMBA ÜLKÜCÜ HAREKET TARİHİNDEN KESİTLER" SUNAN BİR ESER DE...
Bir şehri tanıma iştiyâkı..."
"Bir şehri tanıma iştahı..."
Hele bu şehirler", "doğup, büyüdüğümüz,yaşadığımız, havasını teneffüs ettiğimiz, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz şehirler" ise.
Elin "Mecusî Japon"u bile, benim ecdadımın sekiz asrı geçen "ahşap,çivisiz cami”deki “deprem takozu'nu "görme, bilme, tamıma iştiyakı ve iştahı" içinde iseler...
Elin “Atlas Okyanusu ötesi Süper Güç'ün Elemanları", ‘biyolojik olarak" da "doğduğum şehrin ahşap camisi'ni, “temeline kadar" 'merak' edebilme iştiyakı’ ve 'iştâhı içerisinde iseler..
"Yüzde yüz yerli, yüzde yüz millî ve yüzde yüz İslâmî”, “sıfır bir sıfır bir Ocak doğumlu" tarhana çorbası” içmekten çok zevk alan, bizlere, "Anadolu Çocuklarfna ne oluyor ki!!!
Kaldı ki. son senelerde, başta İstanbul ve Konya vilâyetimiz dahil; “Şehir Tarihî Araştırmaları’ mes'elesinde, bir hayli ciddî mesafeler katetmiş bir Türkiye’yiz artık...
Artık "Şehirlerimizin Tarihi"ni, “Şehirlerimizden geçen, İngiliz intellijansı veya Amerikan Ajanlarının kalemlerinden, eserlerinden" öğrenme devirleri geride kalıyor!!
Son iki senedir, Rabb'ülâlemin lütfetti, "Kırk Vilâyetimizden daha büyük nüfusa sahip ilçe Çarşamba"(Bu zamana kadar Çarşamba, niye Vilâyet/il olmamışsa!!!)mıza da yönelik, böyle bir iştiyak" ve "iştâh" teşekkül etti.

İşte Çarşambalı Milliyetçi-Ülkücü-Alperen Emekli Öğretmenlerimizden .Yerel/Mahallî/Local Tarih Araştırmacısı ve Şair Haşan TOPUZ'un "Ufuklarda Yaşamak"; hem "Otobiyografik", hem “Çarşamba Yakın Siyasî Tarihî", “Çarşamba Ülkücü Hareket Tarihinden Kesitler" namına bir kitap, bir eser olduğu kadar; “Çarşamba Coğrafyasfm da kısmen tasvir eden bir kitap da, bir eser de. Milliyetçi-Ülkücü-Alperen.Yerel Tarih Araştırmacısı, Emekli Öğretmen ve şair, Çarşambalı Haşan TOPUZ’u mu “tanımak" istiyorsunuz; işte size "otobiyografik eser’i ;"IUfuklarda Yaşamak..." "Çarşamba nın Yakın Siyasî Tarihi’ ni, bilhassa da "Çarşamba Ülkücü Hareket Tarıhi' nı öğrenmek mı istiyorsunuz; “Çarşambalı Ülkücüleri” bilmek, anlamak, tanımak ve kavramak mı istiyorsunuz; işte size"Ufuklarda Yaşamak..."

"UFUKLARDA YAŞAMAKTA OKUNAN ve ÖĞRENİLEN İLK MES’ELELER

Rahmetli "BAŞBUĞ TÜRKEŞ’Lİ MHP’nin, nasıl "12 Mart 1971 Muhtırasını, “Millî Darbe" diye vasıflandırdığını...
Çarşambalı Ülkücülerin bu meseleye olduğu kadar; hem 12 Eylül 1980 öncesinde de. sonrasında da çok sayıda "Öz-Eleştiriler" yaptıklarını...
1982 Anayasasına, “Çarşambalı Ülkücüler'in nasıl "hayır" dediklerini, “Hayır" oyu verdiklerini. Ankara'da. 12 Eylül 1980 öncesi de, “Ülkücü Hareket'te Koltuk Kavgaları” sebebiyle. Dr. Devlet BAHÇELİ'nın nasıl "ağladığını ..” “Ağlayan Bir Dr. Devlet BAHÇELİ’yi isim isim “Her Rengi ile Emperyal Güçlere karşı Ülkücü Mukavemeti, Ülkücü Direnişi, Ülkücü Tavrı Ortaya koyan" “Çarşambalı Ülkücüleri bilmek mi istiyorsunuz!?...

Karadeniz’in Ülkü Devi", "Çağlar Ötesinden Gelmiş Alperen”; Samsun ve İlçeleri ile Karadeniz'de Ülkücü Hareketi Teşkilatlandıran " “Çarşambalı Ülkücü Alperen Burhan ŞAHİN İ", bilmek, tanımak mı istiyorsunuz!?

Böyle bir Ülkü Devi’nin, "kırk sene öncesi’nden; neredeyse “bidayetinde", "başlangıcında Asrın İhanet Hareketi FETÖ Vakıâsını nasıl sahih bir şeklide "teşhis” ettiğim bilmek mi istiyorsunuz!?...

Çarşambalı Ülkücülerin sahip çıktığı" "Nurcu Mehmetler"in, nasıl "Mankurt Robotlara" dönüştüğünü, nasıl “FETO cü” olduğunun "sergüzeşt-i hayatı’nı öğrenmek istiyorsunuz.

Ve yine Çarşamba’nın sadece merhum Prof. Dr. Ali Fuad BAŞGİL ile "özdeşleştirilemeyeceğini, “İbranice bile bilen" merhum Prof Şaban KUZGUN'ların da; "Büyük Tarihçilerimiz "den merhum Prof Tayyip GÖKBİLGİN'lerin de “yetiştiğini.,.

Çarşambalı Ülkücüler arasında, bilhassa 12 Eylül 1980 sonrası yaşanılan ve “Devlet-Ocak-Dergah diye de ’sosyolojisi’’ hülâsa edilen "Tasavvufa Bakışlarını ve “Tasavvufa Yönelişleri ”ni bilmek ve öğrenmek mi istiyorsunuz..

2018’ler Samsun’un da, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN’in bile ”12 Eylül 1980 sonrası Medrese-ı Yusufıye'lerde "çile" çektiğim okumak mı istiyorsunuz...

12 Eylül 1980 sonrası Haftalık Periyotlarla neşredilen “SÖZCÜ DERGİSİ" ve “BAKIŞ” dergisinin meğerse General Akrabalı "ların çıkarttığı ve “Cuntanın Kontrolündeki' yayın olduğu iddiasını…” (s.135)

Çarşambalı Ülkücü Alperen, Yerel/Mahalli/Local Tarih Araştırmacısı, Şair ve Emekli Öğretmen Hasan Topuz’un kitabı: “Ufuklarda Yaşamak”
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi