NEVZAT AKKAYA

NEVZAT AKKAYA

GELİNEN NOKTA

GELİNEN NOKTA

Sevgili Sporseverler;
2016-2017 sezonuna büyük bütçelerle oluşturulan takımların bugünkü tablosu Samsun futbolunda gelinen noktayı ortaya seriyor…
İlk sırada Samsunspor’u ele alırsak;
Yeni sezona genç bir ekiple başlayarak özellikle ilk yarıda aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını üzen Samsunspor, ikinci yarıya Osman Özköylü yönetiminde yaptığı flaş transferlerle başlayarak takımda bir oluşturulmuş görüntüsü içerisinde ikinci yarıya başlayarak alt sıralarında ki yerinden kurtularak sezonu iyi yerde bitirmek için mücadele ediyor.
Özellikle; yapılan büyük transferler neticesinde küme düşme hattında ki rakipleriyle oynadığı müsabakalarda puan ve puanlar kaybeden Samsunspor, coşkulu taraftarlarını üzmeye devam ediyor. En son Gaziantep Belediyespor karşısında üstün oynamasına rağmen rakibine puan kaptıran Samsunspor’da kayıp büyük oldu.
Kendi sahası ve seyircisi önünde kazanamayan Samsunspor’u ileri ki haftalarda zorlu günler bekliyor. Bu Büyükşehir’in takımı Samsunspor’da acil önlemler önlemler alınması noktasında bütün Samsunspor camiasının birleşerek küme düşmemesi için el birliği ile hareket edilmeli.
Yoksa kaçan balık büyük olur misali, Samsunspor hızlı adımlarla kümeye doğru gidiyor…
Bu da Samsun futbolunu yönetenler, Samsun futbolunu dizayn edenlerle birlikte büyük bir şehrin takımı küme düşmüş olacak.
Gelelim Çarşambaspor’a;
2015-2016 sezonunu Başkan Hasan Gümüş yönetimiyle ve Teknik Sorumlu Birol Berkem ve ekibiyle şampiyon olarak tamamlayan Çarşambaspor, 2016-2017 sezonunda da bu yönetim ve teknik ekiple devam edilecekken derken Birol Berkem ve ekibi bir proje takımı olarak 4 yıllık yapılanma içerisinde oldukları ve bu projenin bir yılını Çarşambaspor’u Süper Amatör’den, Bölgesel Amatör Ligi’ne çıkararak tamamlamışlardı.
Şampiyon ekibin 2016-2017 sezonu için yürüttükleri çalışmalarla şampiyon kadroya yapacakları takviyelerle BAL’de şampiyonluğa oynayacak bir ekip oluşturarak projenin devamı noktasında çalışmaların yapıldığı bir dönemde Samsun futbolunu dizayn edeceğiz ve Samsun futbolunu daha ileriye taşıyacağız diyerek Samsun Futboluna el atan bazı kesimler, ortada olan bir başarıyı görmezden gelerek çeşitli ithamlarla şampiyon ekibe ‘Yeter! Bundan sonra bu yola biz devam edeceğiz’ diyerek Çarşambaspor’u yeni bir yapılanma içerisine soktular.
2015-2016 sezonunda kadrosunda genç yetenekleri bulunduran Çarşambaspor, yeni yapılanma projesinde yok sayılarak Bölgesel Amatör Ligi’ne Samsun futbolunu dizayn etmek için kulisler yapan zihniyet Çarşambaspor’a ve Ladik Belediyespor’a el atarak Samsun futbolunu dizayn etmek için yola çıktılar.
Çarşambaspor’a Teknik Sorumlu olarak Samsun futbolunun tecrübeli ismi Besim Durmuş getirildi. Ladik Belediyespor’a ise yine Samsun futbolunun tecrübeli isimlerinden Ercüment Coşkundere getirildi.
Bu iki isimle yola çıkan futbol takımları büyük bütçelerle takımı oluşturarak sezona şampiyonluk parolasıyla başladılar. Özellikle Çarşambaspor, sıfırdan bir takım kurarak iddialı bir ekip görüntüsü içerisinde lige başladılar. Çarşambaspor BAL’de Besim Durmuş nezaretinde inişli-çıkışlı görüntü içerisinde liderle aradaki farkın fazla olmamasına rağmen şampiyonluğa aday olan bir takım profili çiziyordu.
Ancak takım içerisinde yaşanılan malum gerginlikler neticesinde, futbolcusuna yol verirken teknik heyetinde biletini kesen yönetim takımın başına Ali Bilgici’yi getirerek ara transferlerle birlikte takımda operasyonlar yapıldı. Bazı futbolcular gönderilerek, Bilgici nezaretinde nokta transferler yapıldı. Nokta transferlerle kampa giderek ikinci yarıya hazırlanan Çarşambaspor, kamp sonrasında ligde peş peşe aldığı başarısız sonuçlarla eleştirilmeye başladı.
Şampiyonluk için yola çıkılan takım artık Ladik Belediyespor ile yarışır hale düşmüş play-off oynama yolunda fark giderek kapanarak taraftarlarını isyan ettirme durumuna getirdi.
En son, Şapinuva beraberliği bardağı taşıran son damla oldu. Şapinuva beraberliği ile Ali Bilgici’nin istifa haberi beklenen bir sonuçtu. Ali Bilgici’den boşalan koltuğa Hakkı Hocaoğlu ve ekibi getirildi.
Hocaoğlu ekibiyle son dört maçına çıkacak olan Çarşambaspor’da umutlu bekleyiş sürüyor.
Son dört maç neticesinde gösterilecek performans yeni teknik heyetin yeni sezon için devam veya tamam kararı niteliğinde olacak.
Sonuç olarak, sevdanın ligi olmaz diyerek takımlarını hiçbir sezon yalnız bırakmayan cefakar taraftarlar ve Çarşambaspor’un gerçek sahipleri artık her sezonda üzerinde oyun oynanan, planlar yapılan bir takım görüntüsünden kurtularak uzun vadeli planlar içerisinde ve başarıdan başarıya koşan bir Çarşambaspor’u görmeyi arzuluyorlar…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NEVZAT AKKAYA Arşivi
SON YAZILAR