Geleneksel Çocuk Şenliği 2. Etabı başladı

Geleneksel Çocuk Şenliği 2. Etabı başladı
Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımız tekrar gün yüzüne çıkarmak için Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte Türkiye' de ilk kez düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’

 

Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte Türkiye' de ilk kez düzenlenen  Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin ikinci basamak yarışları için ilçede bulunan tüm köy ve ilçe merkezinde ki İlkokulların 1 ve 2. Sınıf takımları katıldılar.

img_8699.20140403123842.jpg

Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği etkinliği çerçevesinde yapılan yarışmalarda 1. Sınıflarda Şehit Ferhan Hasovalı İlk okulu 1. Sınıfı 15 saniye 95 lik derece ile, Atatürk İlk okulu 2. Sınıfı takımı ise 16saniye 50 'lik derece koşusu ile ilçe birinciliklerini elde ettiler. İlçede ki yarışmalar da Birinci olan İlk okul takımları 16-17 Nisan tarihlerinde Samsun’da yapılacak İl Şenliklerinde  Çarşamba'yı temsil edecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte Türkiye' de ilk kez düzenlenen  Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği etkinlikleri çerçevesinde okullardan 5 kız 5 erkek olmak üzere 10 kişiden oluşan takımlar, 1.sınıflara Bayrak Yarışı, 2.Sınıflarda Dairesel Bayrak Yarışı, 3.Sınıflarda Kiremit Devirmece Oyunu, 4.Sınıflarda Fasulye Toplama oyunlarını oynayarak hem eğlenmeleri, hem  tv ve bilgisayardan uzak hoşça vakit geçirmeleri amaçlanıyor. Bu sayede de geleceğin sporcularının tespit edilmesine yönelik çalışmalar için çalışmalar yapılıyor.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER - Sema Nur KOÇAKER- Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber