İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

GELECEKTEN BEKLENTİLER (2) ÇARŞAMBALI GENÇLERLE OYNAYALIM

GELECEKTEN BEKLENTİLER (2) ÇARŞAMBALI GENÇLERLE OYNAYALIM

Büyük bir ihtimal bizim yer  alacağımız BAL ligi 5 Bölge 1 grupta  yaşananları kısa özetleyerek yazımıza başlayalım ;

Bu sezon büyük başarı gösterip sezonun son haftasına kadar liderliği elinden bırakmayan Merzifonspor, 3'üncü Ligin en iddialı adayıydı. Sezonun son haftasına kadar Amasyaspor'la kıyasıya rekabet içinde oldu. 3'üncü Lig'e yükselmek için mücadelelerini sürdüren Merzifonspor, sezon boyunca sadece bir defa mağlubiyet yaşadı.

Amasyaspor'u da mağlup eden Merzifonspor, Bölgesel Amatör Lig, 5'inci Bölge, 1'inci Grupta sezon boyu liderliğini sürdürdü. Sezon Boyu 3'üncü Lige en yakın aday olarak görülen Merzifonspor, son haftada AtakumBelediyesporla oynadığı maçta berabere kalması ve Amasyaspor'un da Karasamsunspor'u 2 - 1 mağlup etmesi ile 3'üncü Lig hayallerini Amasyaspor'a kaptırdı. Tüm sezonu lider olarak tamamlamasına rağmen 3'üncü Lig hayallerini Amasyaspor'a kaptıran Merzifonspor, BAL Liginde de kalamadı.

Bölgesel Amatör Lig(BAL), 5'inci Bölge 1'inci Gruptan Amasyaspor'un şampiyon olarak 3'üncü Lige yükselmesi ile boş kalan bir takımlık kontenjana, Amasya temsilcileri Suluova Sebatspor ve Merzifonspor arasında oynana maçla belli oldu.

Bölgesel Amatör Ligde Amasyaspor ile kıyasıya rekabet eden ve sezonun son haftasına kadar liderliğini sürdüren Merzifonspor,  oynadığı Suluova Sebat Play Out maçını 2-1 kaybederek BAL ligindenyerel lige düştü.

               Çarşambalı bir kısım sporsever 3. Lığ beklentisini bir kenara bırakalım gençlerimizin önü açılsın, her kategoride altyapı oyuncularımız var onları sağa sola gönderiyoruz diyorlar.

               Bu bir tercih meselesidir sonunda BAL liginden düşmeyi de göz önüne alıp uzun vadeli bir planlama ile ben 5 yıl sonra 3,liğe çıkmayı planlıyorum yada çıkmasam da olur futbolcu yetiştireceğim diyebilirsiniz.

                Dediğim gibi bu bir tercih meselesidir saygı duyulur …….

                Bu tercih benim bakışım açısından doğru bir davranış olmaz ..Böyle bir yapılanmayı 3 ligde takımımız oynarken yapılmasını doğru bulurum, Mert Aktaş misali(Onuda zorunluktan oynattık, gönüllü olarak yapılmalı). Profesyonel yapıya su taşımalı bu yapılanma.

                Altınordu takımı yetiştirdiklerini vitrine 2 ligde sunuyor sonrasında  satıyor ve yenisini getiriyor altyapısından.

                Metin Mete kardeşimizin koordinesindeki altyapıda BAL liği kadromuzda tutacağımız en 5 oyuncu vardır ve bunlar sonrasında 3.lgde sahada yer olacak seviyede olmalılar.

Maksadımız bizim çocuklar oynasın değil ,iyi oyuncular yetiştirip oynatmak, gerekirse üst liglere satmak olmalı.

                İyi planlama yapılmazsa BAL ligi bile hayal olur.

                Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi