“Geleceğe Gülümseyerek Bakıyoruz” Projesi

“Geleceğe Gülümseyerek Bakıyoruz” Projesi
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Geleceğe Gülümseyerek Bakıyoruz” projesi ile Samsun yatılı bölge okullarında ağız ve diş sağlığını koruma ve geliştirme programı başlatıldı

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek olan projede, yatılı bölge okullarında öğrenim görmekte olan öğrencileri, ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilinçlendirmek, doğru alışkanlıklar kazandırmak ve ihtiyaçları olan diş tedavilerini almalarını sağlamak amaçlandı.
Projenin açılışı Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Müdür Yrd. Dr. Özgüç Mehmet Baran ve Milli Eğitim Müdür Yrd. Hasan Yetik’in de katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılışta öğrencilerle tek tek ilgilenen İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, öğrencilerden sağlıklı beslenmelerini, dişlerini günde en az iki defa fırçalamalarını ve anne babalarını da bu konuda uyarmalarını istedi. Program sonunda Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı, içinde diş fırçası ve diş macunu bulunan ağız ve diş sağlığı bakım seti tüm öğrencilere dağıtıldı.
Proje kapsamında 13-17 Mart 2015 tarihlerinde Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu’nda 131 öğrenciye oral hijyen eğitimi verilmiş olup, diş taraması yapılan öğrencilerin tedavilerinin, Çarşamba Devlet Hastanesi Diş Polikliniklerinde yapılması planlanmakta. Aynı kapsamda 21 Mart 2015 tarihinde Asarcık Yatılı Bölge Ortaokulu’nda 166 öğrenciye oral hijyen eğitimi verildi ve 28 Mart 2015 tarihinde Dt. Asuman Yenisey, Dt. Sevgi Çakoğlu ve Dt. Bahadır Aydın tarafından diş taraması yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir