Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

GEEEL VATANDAŞ BALIĞA GEEEEL... YERSEN.

GEEEL VATANDAŞ BALIĞA GEEEEL... YERSEN.

Bu gün 10 Kasım...
Aramızdan ayrılışının 78. yılında Mustafa Kemal Atarük'ü minnet ve özlem anıyor, Atatürk'ün şahsın da  Milli mücadele ve bu güne kadar vatan için canını veren Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.
***

Dünya kilitlendi ABD seçimlerine ve Trump beğensek de beğenmesek de artık Türkiye'de Başkanlık sistemi gündemden düşmezken, ABD 45. Başkanı...
yi mi , kötü mü bilemem ama karar Milletin olacak. Hepsini boş verin.  Gelin siz balığa gelin...
Trump ilk açıklamasında ne dediği önemli. Trump ilk açıklamasında dedi ki; Bütün ABD' linin başkanı olacağım. Daha dikkatimizi çeken ise her Ulustan vatandaşlarımızla, ABD'yi yeniden tesis edeceğiz...
Yeni ABD inşaa etmek derken dünyaya yeni ateşler saracağım mı dedi yoksa siyasi ayak oyunları ile dünyanın jandarması olduk derken ABD ekonomisi ve halkı huzursuz bunları içe kapanıp onaracağız mı dedi yakında hep birlikte göreceğiz.
Peki ABD yeni başkanı Trump  ve Türkiye nasıl yol alır? Bunu da göreceğiz.  Türkiye' de ilk gün de Trump' a karşı iki türlü tepki var. Bir kesim Trump'un Türk ve İslam düşmanı görürken, Bir diğeri ise Trump'lı ABD dünya da yeni oyunlara ve korkarım ki,  3. Dünya Savaşı ile dünyanın ve özellikle ABD'nin son başkanlığı olacağı iddiaları dikkat çekiyor.
Hırçın, çılgın ve marjinal milliyetçi yani bizim deyimimizle, ABD'li faşist tutumları. Türkiye' de tepkilere bakacak olursak söylenenlere bakın. "
Trump İSLAM düşmanı diyorlar... Sanki Clinton İmam Hatipli"... Alıntı
Clinton daha önceki dönemde görev yapan eşi gibi sevimli, güleryüzünün ardında, terörizmi tetikleyen, destekleyen bir isim. ABD halkı bunu net gördüğü için olsa gerek ki, Obama öncesi ve sonrasında ki tavırlarından kaynaklı onu seçmedi.
Trump ise daha hırçın, faşist tutumu ile ve Obama'nın açık Clinton' a desteği karşısında zorlu bir mücadele ile kazandı.
ABD halkı her şeyi net gördü ki; Obama'nın zenci olmasının yanı sıra, islam'a yakın olma ihtimali muhabbeti döneminde ABD' de, geçmişten daha çok onun dönemin de ülke de zenci vatandaş katledildi. İslam coğrafyasını yangın yerine ve bataklık haline getirerek daha da vahim konuma getirdi.  ABD askerleri canından oldu.
Çünkü ABD'yi ne Obama, ne Clinton hiç birisi idare etmiyordu. ABD'yi gerçekte ve arka fonda idare edenler İsrail, İngiltere lobileri ve iş dünyasıydı...
Kısacası dünya ABD'ye düşman oldu. O Clinton'un en büyük eksisi oldu ama fark edilemedi. Güç gözlerini bürümüştü.
Hepsini geçelim. Türkiye'ye bakalım. Başkanlık getirilmesi, Anayasa'nın değişimi... Önümüzde ki gün ve ayların konuları bunlar. Önümüzde ki Mart, Nisan ayında büyük ihtimalle önce Anayasa, ardından da TBMM' de MHP Genel Başkanı Bahçeli onay verirse, yeni anayasa ile referanduma giderek BAŞKANLIK sistemi oylaması.
AK Parti de seçim hazırlığı başladı bile... Bu arada erken yerel ve genel seçim neden olmasın!?
Halka gelecek olursak, orası tam bir muaamma.
Trump'ın seçilmesi misali halk Başkanlığı ister mi?  Halkın ruhsal durumunu göz önüne alınca Trump ve ABD seçimi en güzel örnek olacaktır.
Çünkü kimsenin ihtimal vermediği şekilde Cumhuriyetçi Başkan ABD' de başkan seçildi. Tıpkı Türkiye' de halkın seçim öncesi tavrı, AK Partinin 2001-2001 yılında ki durumunu işaret etti.
Halk sağ gösterip, sol vurdu. Türkiye'de de Anayasa ve Başkanlık için yapılacak olan seçim ve sonucuna halk kararını verecek. Bizimkiler dünyanın sıkıntısını, Ülke bunalımını, yaşananları konuşmazken, dikkatle izliyor ama onların derdi ekonomi...
SGK, Vergi bilmem ne düzenlemesi ile ekonomiye ayar verilmiş gözükse de, ekonomi doğrusunu konuşmak gerekiyorsa sıkıntılı. En çok da Balıkçılar bile artık kültürün değiştiğinin farkında.
Balıkçılar; "Genç nesilde balık ve özellikle hamsi kültürü kalmadı, tanımıyorlar" dediler.
Balık bitti derken dikkat çeken bir ayrıntı gizliydi konuşmalarında, Palamut'un yani büyük balığın bol olması nedeni ile, büyük balık küçük balıkları yiyor neslini tüketiyor... Karadeniz'de hamsi nesli tükeniyor. Mevsimler de değiştiği için, Hamsi bitti... Büyük balık küçük balıkları yedi.
Ülkelerde de siyasete dikkat etmek gerekiyor. Trump ne kadar önüne gelene rest çektiyse de,  halk korkuyor denilse de, oy verenler Trump'ı seçti...
Demem o ki; FETÖ/PDY, pkk terör örgütleri ile mücadele, siyasette ki değişen rüzgarların ters esmesi ile,
Gelecekte fırtınalı bir siyasi geleceği işaret ediliyor.
Anayasa değişir mi, Başkanlık gelir mi bilmem ancak, görünen o ki, her yerde büyük balık küçük balıkları yediği gibi, Türkiye' de büyük balık konumuna gelmesi adına gereğini yapmalıdır.
Balık konusu masaya yatırılınca yaşananlarla ve görülenler sonrası biz de diyoruz ki; "Gel vatandaş balığa geeeel. Canlı canlı bunlar... Elbette ki YERSEN..."
Siyasetimiz de canlı, sıkıntılı, dert dolu. Gördüklerimiz göreceklerimizin teminatı olsa gerek.  Bu Millet ne badireler atlattı. Bunları mı atlatamayacak.  Büyük balık Türkiye çok leziz gördükçe, düşmanın gözü eksik olmayacak amma...
Bu vatan hiç bir düşmana yar olmadı olmayacak. Unutulan ve unutulmaması gereken de bu...
Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi