Geçlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç:

Geçlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç:
Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uefa'nın Fenerbahçe'ye Verdiği Cezayı Değerlendirdi

 


- "Avrupa Kupaları Yolundaki Kritik Bir Maçı Kendi Sahamızda Seyircisiz Oynamak Mecburiyetinde Kalıyorsak, Bu Daha Da Yaralayıcı Ve Üzücü Bir Durum" 
- "Gençlik Ve Spor Bakanlığı Olarak Biz De Bu Süreçlerde Fenerbahçe'nin Haklarının Korunması Yönünde Tavrımızı Ortaya Koyacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarında verdiği seyircisiz oynama cezasının kendilerini derinden üzdüğünü ve yaraladığını belirterek, Fenerbahçe'nin UEFA nezdindeki girişimlerinde, haklarının korunması yönünde tavırlarını ortaya koyacaklarını söyledi. 
Point Otel'de düzenlenen Uluslararası Spor Zirvesi'nin ardından Bakan Kılıç, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Fenerbahçe'ye UEFA nezdinde yapacağı girişimlerde bakanlık olarak destek vereceklerini belirten Suat kılıç, "Bir Türk takımının aldığı ceza, nedeni her ne olursa olsun bizi derinden üzer ve yaralar. Hele ki bu maç Avrupa kupaları yolunda kritik bir maçsa ve Avrupa kupaları yolundaki kritik bir maçı kendi sahamızda seyircisiz oynamak mecburiyetinde kalıyorsak, bu daha da yaralayıcı ve üzücü bir durum. Fenerbahçe mücadelesine devam edecektir. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin UEFA nezdindeki girişimlerine destek verecektir. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz de bu süreçlerde Fenerbahçe'nin haklarının korunması yönünde tavrımızı ortaya koyacağız" dedi.
Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair çıkarılan 6222 sayılı kanunun harfiyen ve cidden uygulanması konusunda tüm taraflara kararlı ve ısrarlı çağrılarda bulunduklarını vurgulayan Bakan Kılıç, kanunu tek başına polisin uygulayamayacağını söyledi.

"BU KANUNU TEK BAŞINA SAVCILARIN YA DA HAKİMLERİN UYGULAMASI DA MÜMKÜN DEĞİL"
Bu kanunu tek başına savcıların ya da hakimlerin uygulaması da mümkün olmadığını vurgulayan Bakan Kılıç, "Polisiyle, savcısıyla, federasyonuyla, kulübüyle, taraftar dernekleriyle birlikte tüm kesimlerin müştereken uygulaması gereken bir kanundur. Bu kanunun yönetmeliğini çıkardık ve resmi gazetede yayımladık. Bu yönetmelikte Futbol Federasyonu'na, futbol kulüplerine, taraftar derneklerine düşen görevler var. Bugünden tezi yok tüm tarafların, gerekirse Spor Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda bir araya gelmeleri ve kanunun uygulanmasıyla ilgili hassasiyetleri bir daha ve yeniden gözden geçirmeleri lazım. Bir kişinin bir camiayı bu kadar zor durumda bırakmasına kimsenin seyirci kalmaması lazım. Ben bunu dediğimde 'Polis ne güne duruyor, kanunu uygulasın' diyenler var. Polis tek başına bu kanunu uygulayarak başarı sağlayamaz. Kulüpler ve taraftar dernekleri de artık üzerine düşen görevi yerine getirmek zorunda" şeklinde konuştu.
Kulüplerin işi daha çok devlet tarafına atarak "6222 sayılı kanunu biz uygulayamayız, böyle bir yetkimiz yok" dedikleri ifade edilerek yöneltilen soru üzerine ise Bakan Kılıç, "Tüm taraflar bu yönetmeliği alır okurlarsa, sayfalar dolusu madde var orada. Taraftar derneklerine, kulüplere, Türkiye Futbol Federasyonu'na, Spor Genel Müdürlüğü'ne düşen görevler var. Eğer ki herkes görevlerinin gereklerini yerine getirirse ortada problem kalmayacaktır. Kimse demiyor ki, 6222 ile alakalı soruşturmayı kulüpler açsın. Kulüplerin elbette ki soruşturma açma yetkisi yok. Ancak 6222'nin sahadaki, stadyum dışındaki uygulamasıyla ilgili, taraftar derneklerine vazifelerinin hatırlatılmasına yönelik gereklilikleriyle ilgili olarak kulüplerin de yapması gerekenler var. Bunlar yapılmalı. Yazıktır, günahtır. Fenerbahçe bir Türk takımı. Maliyetler ortada. Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil etmesi, başarılı olması, hem kendi puanını hem Türkiye'nin puanını artırması toplumsal beklentiyken, sorumsuz bir kişinin ya da grubun tek başına yaptığı eylemle bir camiayı bu kadar güç duruma sokmasına hiç kimsenin seyirci kalmaması lazım" ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik Treninde artık kızların ve erkeklerin ayrı seyahat ettikleri yönünde bir açıklaması olduğu hatırlatarak, "Geçen yıl yaz aylarında 200 bin gencimizi programlara aldık. Bu yıl 500 bin hedef, önümüzdeki yaz 1 milyon. Ya 3-5 bin kişiyle bu işi sınırlandıracaksınız ve karma yapacaksınız, ya da hedefleriniz milyonluksa, güvenliklerini sağlamak üzere tekin ve emniyetli bir şekilde ailelerin emanet ettiği gençleri, aynı şekilde ağırlayabilmek ve beklentilerine cevap verebilmek üzere bir program yapılacaksa ve sayı milyonlara ulaşacaksa da bu tür önlemler almak kaçınılmaz. Bizim yaptığımız tamamen kendi güvenliğimizi ve çocuklarımızın güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirdir. Yılın 52 haftası var, bizim programlar 1 hafta devam ediyor. Bu işten rahatsız olanlar varsa kalan 51 hafta, herkesin dilediği gibi geçirebileceği ve kullanabileceği bir 51 haftadır. Yılın bir haftasında biz programlarımızı bu şekilde açıyoruz. Arzu eden katılır, arzu etmeyen katılmaz. Benim gördüğüm kadarıyla kızlarımızın bu işten bir rahatsızlığı yok. Çünkü yüzde 30 olan katılım oranları yüzde 51'e ulaştı 2012 yaz aylarında" diyerek sözlerini tamamladı.
Bakan Suat Kılıç basın mensuplarına yaptığı açıklamadan sonra Uluslararası Spor Zirvesinden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir