Geç kalınmış bir çalışma

Geç kalınmış bir çalışma
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, geçtiğimiz Cuma günü Çarşamba’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla DSİ’ne bağlı 11 projenin temel atma ve açılış törenine ilgili açıklamalarda bulundu

 

HABER – FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, drenaj ve sulama kanalı sisteminin Çarşamba yapımına geç kalındığını ifade ederek, “Cuma günü Çarşamba’da açılışı yapılan drenaj ve sulama kanalı sistemi öncelikle Çarşambaya hayırlı olsun. Drenaj ve sulama kanalı sistemi Çarşamba’ya çok geç gelmiştir. Yıllardır Çarşamba’da ki üreticiler, bu sistemin eksikliği nedeniyle sıkıntılar yaşadı. Artık üreticilerimiz rahat bir nefes alacaktır” dedi.

Çarşamba ovasına yazık olacak

Çarşamba’da açılışı yapılan sulama kanalı ve drenaj sisteminin açık sistem olmasının Çarşamba ovasına zarar vereceğini dile getiren Güngör, “Aslında Çarşamba’da açılışı yapılan sulama kanalı sisteminin, Vezirköprü ve Havza’da ki gibi kapalı sistemle yapılması gerekiyordu. Ama ne yazık ki Çarşamba’daki baraj yapısının kapalı sulama sistemine uygun olmaması nedeniyle Çarşamba’daki sulama kanalı sistemi açık sistem olarak yapılacak. Bu sistem nedeniyle Çarşamba’da birçok arazi zarar görecek, Çarşamba ovasına gerçekten yazık olacak. Umarım bir an önce istimlak süreci tamamlanır. Sayın Bakan Veysel Eroğlu’nun da dediği gibi inşallah 2015’te drenaj sistemi biter ve üreticilerimiz rahat bir nefes alır” diyerek açıklamalarına son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber