Gazze'de 6 bin 500 kişi kayıp

Gazze'de  6 bin 500 kişi kayıp
Gazze'deki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaklaşık 6 bin 500 kişiden haber alınamadığını duyurdu.

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, Aksa Şehitleri Hastanesi önünde düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırılarında kaybolan kişilere ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail'in hedef gözetmeden saldırılarına devam ettiğini vurgulayan Sevabite, İsrail'in bugünkü saldırılarında onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını hatırlattı.

"GAZZE'DE 6 BİN 500 KİŞİ KAYIP"

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda "yaklaşık 6 bin 500 kişinin ya enkaz altında kaldığını ya da akıbetlerinin hala bilinmediğini" ifade eden Sevabite, Gazze'ye yönelik saldırılardan İsrail'i ve ABD yönetimini sorumlu tuttu.

İSRAİL VE HAMAS ARASINDAKİ SAVAŞ

Hamas'ın saldırılarını öne süren İsrail, 7 Ekim'de Gazze'yi bombalamaya başladı. İsrail ordusu 24 Kasım'a kadar saldırılarını havadan karadan ve denizden aralıksız olarak sürdürdü. Sivillerin canını kurtarmak için sığındığı cami, okul, kilise, mülteci kampı hatta hastanelere kadar bomba yağdırdan işgal güçleri çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 15 binden fazla insanı öldürdü.

ÇATIŞMALA İNSANİ ARA

Dünyanın dört bir yanında insanlar sokaklara çıkarak tek bir ağızdan ateşkes çağrısında bulundu. Katar araya girdi ve taraflar 4 günlük insani ara adı altında ateşkes yapmaya karar verdi. Anlaşma 3 gün daha uzadı ve bir haftalık ateşkeste 80'i İsrailli 110 rehine ve 240 Filistinli tutuklu özgürlüğüne kavuştu.

ATEŞKES SONRASI 178 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, “insani ara"nın sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı. Gazze Şeridi'nde bugün ölenlerin sayısı 178'e yükseldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir