Gazoz Kapaklı Müze Gibi Ev

Gazoz Kapaklı Müze Gibi Ev
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bir vatandaşın dedesinden kalma 90 yıllık evi adeta müze haline getirmesi ve dış cephesinin gazoz kapaklarıyla donanmış olması büyük ilgi topluyor

Evin 1920’li yıllarda dedesi Ethem Cömert (Ethem Çavuş) tarafından yapıldığını, sıva tutması için dış cephesine gazoz kapakları çakıldığını, daha sonra sıva yapılmaktan vazgeçildiğini, o yıllardan beri gazoz kapaklarının evin dış cephesinde çakılı olarak durduğunu söyleyen Mustafa Cömert (35), evin bu görünümü ile daha güzel olduğunu, tarihi dokusunu korumak istediğini, amacının evi Vezirköprü’nün sembolü haline getirmek olduğunu söyledi.

gazozkapakliev.jpg

Evi adeta müzeye çeviren Cömert, dedesinden kalan eşyalara ayrı bir önem verdiğini, bu eşyalardan etkilenerek ilçeye özgü el sanatları ve yöresel Cumhuriyet dönemine ait eski eşyaları satın alarak korumak istediğini ifade etti. Yöreye ait eski kilimden heybeye, daktilodan dikiş makinesine, lambalardan plak ve fotoğraf makinesine, değirmen taşından mangalına onlarca eseri gazoz kapaklı evde sergileyen Mustafa Cömert, geleneksel otantik ortamda kaz çevirip sohbetler yapıldığını belirtti. Cömert, “Amacım ata yadigarı eserlere sahip çıkmanın yanı sıra adeta ilçemizi simgeleyen değerleriyle hem ilçe tanıtımına hem de turizme kazandırılmasına katkıda bulunmaktır. Kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir