GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARINA DENİZ GEZİSİ

GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARINA DENİZ GEZİSİ
19 Mayıs Gaziler Günü münasebetiyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ev sahipliğinde gaziler ve şehit yakınları için gemi gezisi gerçekleştirildi.

Geziye Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, askeri, mülki erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril yemekte yaptığı konuşmada, “Aziz şehitlerimizin geride bıraktığı emanetleriyle kahraman gazilerimize Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak yapılan her türlü hizmetlerin idrakinde olduğumuzu biliyor ve yapılanları takdir ediyoruz” dedi.

“BU ÜLKEYİ BÖLMEYE HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, son zamanlarda yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden güvenlik mensupları nedeniyle içlerine yine ateş düştüğünü belirterek “Tüm şehitlerimizin acısı içimizi kavurmaya devam ediyor. Allah’ım hepsinin mekanını cennet eylesin inşallah. Ailelerine, yakınlarına Allah’ım sabır ihsan etsin. Bu ülkeyi bölmeye, yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmez” diye konuştu.
Vali İbrahim Şahin ise konuşmasında şunları kaydetti: “Bu yemeği düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şanlı bayrağımızın ebediyen dalgalanması adına gazilerimizin ve şehitlerimizin vermiş oldukları mücadele her zaman hafızalarımızda yer alacaktır. Bu ülke için, bu topraklar için, bu vatan için ne canlar verildi, ne kanlar döküldü. Bu ülkenin, bu devletin, bu bayrağın, bu bağımsızlığın ve ülkemizde hür yaşamanın maliyetinin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunları gençlerimize de en iyi şekilde anlatmalıyız.”
Protokol üyeleri gezi süresince şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz