Gaziler Minik Öğrencileri Ziyaret Etti

Gaziler Minik Öğrencileri Ziyaret Etti
Gaziler Haftası nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde harbe fiilen katılan muharip gazilerimizden Ramazan Çavuş ve Muzaffer Gülbüz, minik öğrencilerin daveti üzerine Canik Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunu ziyaret etti

Gaziler özel gününün anlam ve önemini minik öğrencilere çocuk dilinde anlatan Muharip gazi dedelerimiz Ramazan Çavuş ve Muzaffer Gülbüz , karada ve havada asker olarak neler yaşadıklarını ve harpten sonra aldıkları madalyaları öğrencilere gösterdi. Madalyalar üzerindeki çizgilerinin ne anlama geldiğini Atatürk gibi Gazi ünvanına nasıl sahip olduklarını ve kendilerinin nasıl milli mücadele verdiklerini çocuklara anlattılar.

“GAZİLER GÜNÜ” OLARAK KUTLANMASINA KARAR VERİLMİŞTİR

Canik Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Zerrin Karagöl,”19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını vermiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar uzanan bu kutsal çizgide şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını anmak ve yüceltmek amacıyla 5 Eylül 2000 tarihinde, 19 Eylül gününün “Gaziler Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Başta Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarız. Onların Türk ulusunun ve vatanının bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla yaptıkları işlerle gururlanır ve coşarız. Bizler de vatanımız ve milletimiz için var gücümüzle çalışarak onlara lâyık olduğumuzu kanıtlamak isteriz” dedi.

Bu anlamlı ve özel ziyaretleri karşısında VHB Anaokulu öğrencileri Gaziler için resimler yaparak kendilerine takdim etti.

Köksal ÖNER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel