Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Gazeteci KİM?

Gazeteci KİM?

 

Son günlerde Samsun’da enteresan olaylar yaşanıyor.

Bu enteresan olaylar zincirine ne hikmettir zaten zar zor ayakta kalmaya çalışan gazeteler ve daha doğrusu Gazeteciler katıldı ya!. Hayret etmemek mümkün mü?

Eskiden bir atasözü vardı:  “Deli deliyi görünce çomağını saklarmış”  Ya da, “Deli başkasının değil ama kendi açığını söylermiş” derlerdi.

Bu gün Gazeteciler tıpkı bu hale geldi ya!. Hayret etmemek ve şaşırmamak imkânsız...

Özellikle Samsun’ da bir şeyler bir haller oluyor. Son yıllarda siyasetçilerin Gazeteciler üzerinde bazı söylemleri artık onlara gerek bile bırakmadı. Gazeteciler bir birini adeta yiyecek hale geldi. Herkes birilerini eline geçirse eti, kemiği demeden yiyip bitirecek.

Yıllardır bunu yaşayan ve sıkıntısını doruk noktada çeken birisi olarak Gazetecinin dostu Gazeteci’dir mantalitesini tamamen ortadan kaldırdı. Bunun nedenleri ortadadır. Her eline Fotoğraf Makinası alan veya birkaç kelime yazan herkes Gazeteci olursa…

Olacağı bu diyeceğim ama önüne gelen Gazeteci olur olmasına ama terbiye sınırlarını zorlamak herkese nasip değil sanırım. Biz Gazetecilere böylesi yakışmıyor.

Konumuz Gazetecileri eleştirmek değil. Konum Gazetecilerle zaten yeteri kadar birileri uğraşırken bu mesleğe hayatını vermiş gazetecilerin bu halleri beni ve bu çevreyi tanıyan herkesi üzüyor. Bu mesleğin duayenleri olarak bilinen büyükler nerede?. Neden bu olaylara dur demiyor merak ediyorum.

Neden sizler beyler ne yapıyorsunuz “DURUN” diyen bir duayen yok. Acaba bu mesleğin duayenleri Samsun’ da kalmadı mı ki önüne gelen meydanı boş bulup tozu dumana katıyor. Beyler siz toz dumana katarken birileri hepimizi toz ediyor farkında mısınız?

Mesela asıl sorun ekmek verdiğiniz gazetecilerin ekmek kapısı olan resmi ilanlar, reklamlar nerede kaldı. O günlük haber yarışı, gündem oluşturacak ve bu Memleketi kalkındıracak iti güç olan haberleriniz nerede?.

Son zamanlarda farkında mısınız?. Nerelerde geziyorsunuz?. Siyasetçilerin hepsi gelip geçer ama sizler bu mesleğin harbi duayeni iseniz ölene kadar açta kalsanız burada olacaksınız. Kaldı ki Gazeteci asla zengin olmaz. Bana Gazeteciyim diyerek trilyonları, milyarları olan harbi bir gazeteci gösterin. Siz bu memleketin örnek ve takip edilen en dikkat çeken isimlerisiniz. Neredesiniz ve neler yapıyorsunuz. Sizler de mi çamur atma hastalığına yakalandınız birbirinize çamur atıyorsunuz? Ama o son günlere geldiğinizde yani o gün “ya çamurlar içinde bırakılmış ya da tertemiz dimdik ayakta Gazeteci olarak kalacaksınız. Hangisini tercih edecekseniz ona göre tavır alın ve yolu bundan sonra ona göre çıkın.

Uyarması bizden, yolu tutmak ve yol göstermesi sizden.

Ya Duayen Gazeteciler, tecrübeli Gazeteciler olun ya da çekilin meydandan GAZETECİLER belli olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi