‘Gaz’dan Ölümler Artacak!

‘Gaz’dan Ölümler Artacak!
Türkiye’deki doğalgaz tesisatlarının çoğu standartların çok uzağında. Üstelik artık doğalgaz iç tesisatlarının denetimi Makina Mühendisleri Odası’nde değil. İsteyen istediği gibi tesisat yapıyor.

 

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, doğalgaz iç tesisatında mesleki denetim zorunluluğu odaların sorumluluk alanından çıkarıldı. 4646 sayılı Doğalgaz Kanunu’na bağlı yönetmelikler uyarınca, doğalgaz iç tesisatlarının Doğalgaz İç Tesisat Yetki Belgesi’ne sahip bir makina mühendisinin tam zamanlı olarak çalıştığı şirketlerce yürütülmesi zorunlu. Makina Mühendisleri Odası (MMO), bu hizmetleri verecek şirketleri tescilliyor ve kendilerine büro tescil belgesi veriyor.

Bunun yanı sıra bu mühendislerce yürütülen hizmetler, her proje bazında Oda mesleki denetiminden geçirilmekte, yetkili mühendisin firmada halen çalışıp çalışmadığı, mesleki açıdan bir ceza alıp almadığı kontrol edilmekteydi. Ancak son yayınlanan bir genelge ile bu zorunluluk ortadan kaldırıldı.

Eski uygulamada mühendisin proje için yeterli olup olmadığını denetleyen mesleki kuruluşların bu zorunluluğunun ortadan kaldırılması çeşitli tartışmaları beraberinde getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel