Gar-Tekkeköy Yüzde 50 Tamam

Gar-Tekkeköy Yüzde 50 Tamam
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Gar Müdürlüğü-Tekkeköy arasındaki raylı sistem projesinin yüzde 50’sini tamamladıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, İl Koordinasyon Kurulu’nda kurumunun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ulaşım ve altyapı projeleri hakkında bilgiler veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Samsun-Tekkeköy güzergahında gerek sanayi bölgeleri, gerek ticari ve gerekse spor faaliyetlerinden kaynaklı büyük bir taşıt ve nüfus hareketliliği yaşanacaktır. Bu taşıt ve nüfus yoğunluğunun halihazırdaki mevcut taşıma sistemleri ile yapılmayacağı hususu aşikardır. İlk etapta 10 adet tren ile taşıma hizmeti verilmesi planlanmıştır. Hafif raylı sistem güzergahının en kritik kesimi, balıkçı barınakları ile Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arasındaki kısmi deniz dolgusu ile geçilirken, Organize Sanayi Bölgesi içinden geçerek Tekkeköy kavşağına ulaşan güzergahtaki çalışmaların önemli kısmı ise tamamlanma aşamasına gelmiştir” dedi.

Hafif raylı sistem inşaatının 2016 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını belirten Yurt, “Hafif raylı sistem güzergahında 26 Şubat 2015 tarihinde ihalesi yapılan beton yol yapım işinde 13 km’lik yolun 7.7 km’sinde beton yol çalışması yapılmış olup, çalışma devam etmektedir. Hafif raylı sistem perde duvarları tamamlanmıştır. Hafif raylı sistem için zemin stabilizasyonu tamamlanmış olup grebeton dökümü devam etmektedir. Şuana kadar 7 bin 500 metrekare grebeton dökülmüştür. Hafif raylı sistem inşaatının 2016 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Projemizin fiziki ve nakdi gerçekleşme oranlarının yüzde 50’si tamamlanmıştır” diye konuştu.

Gar-Tekkeköy arasına yapılacak olan viyadükler hakkında da bilgi veren Yurt, “Gar-Tekkeköy arası raylı sistem projemizde Tekkeköy ilçesindeki Petrol Ofisi’nin ilerisindeki kesimde 400 metre uzunluğunda viyadük yapım çalışmalarımız tamamlanmıştır. Diğer viyadüğümüz ise İlkadım ilçesindeki Kılıçdede Kavşağı’nın olduğu yerdeki Devlet Demiryolları’na ait yolun üzerinden geçecektir. 350 metre uzunluğunda olacak projenin ihalesi 01 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, önümüzdeki 5 ay içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Projemizin tamamlanması ile hemzemin geçidi çok az olan bir raylı sistemi gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz