Berat GONCA

Berat GONCA

GALİP ÖZTÜRK VE FUAT KÖKTAŞ'IN SAVAŞI

GALİP ÖZTÜRK VE FUAT KÖKTAŞ'IN SAVAŞI

Metro Holding'in sahibi Galip Öztürk ile AK Parti Samsun eski İl Başkanı olan ve AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Fuat Köktaş'ın arasında 7 Haziran genel seçimleri öncesinde soğuk savaş başlamış.

Fuat Köktaş'ın siyasi hayatı boyunca arkasındaki gücün eski Bakan Suat Kılıç olduğu bilinirken, Suat Kılıç'ın Galip Öztürk ile geçmişte ortaklığı var.

Haber Gazetesi köşe yazarı Necdet Uzun'un her iki taraf ile sıkı dostluğu da malûm. Öztürk ile Köktaş ortak dostlar nedeniyle uzun yıllar karşı karşıya gelmemiş.

İkilinin ilk olarak 2008 yılında Çarşamba'da yaşanan AK Parti İlçe Başkanlığı seçimlerinde karşı karşıya kaldıkları biliniyor.

Galip Öztürk o dönem ilçe başkanı olan Ahmet Yılmaz'ı destekmiş, Fuat Köktaş ise Mehmet Köse'ye destek vermiş ve seçimler Mehmet Köse'nin zaferi ile sonuçlanmıştı.

O tarihte yaşanan seçim savaşı önemsenmemiş ve ikili ortak dostları nedeniyle sulh imzalamıştı.

Ta ki, Galip Öztürk çete davasından tutuklanıp cezaevine girip çıkana kadar. Galip Öztürk her plortformda tutuklanmasını 'Paralel Yapı'ya bağlıyordu.

Bu çercevede, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Temmuz 2014 tarihindeki Samsun Mitingi yapacağı gün Galip Öztürk, Sabah Gazetesi'ne paralel yapı ile ilgili açıklamalar yapmış ve gazete yapılan söyleşiyi manşetine taşımıştı.

Dönemin Başbakanı Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda konuşma yaparken, Galip Öztürk'ün adamları meydanda patronlarının açıklaması olan gazeteyi mitinge katılanlara dağıtmaya çalıştıklarında olan oldu ve Fuat Köktaş'ın dağıtılmaya çalışılan gazeteleri toplattırarak yerlere attırdığı iddia edildi.

Fuat Köktaş'ın iddia edilen bu hamlesi üzerine, Galip Öztürk'ün basın danışmanı kendisine ait bir paylaşım sitesi üzerinden Köktaş'ı paralelin adamı olmakla suçladı. Paralelin üniversitesi olduğu iddia edilen Başarı Üniversitesi Rektörü'nün elinden sertifika alan Köktaş'ın resmi de sözkonusu basın danışmanının sayfasında paylaşılmıştı.

Daha sonra ikilinin arasındaki soğuk savaş Samsunspor üzerinden sürdü...

Fuat Köktaş'ın desteği ile yönetime gelen Emin Kar başkanlığındaki Samsunspor yönetimi, Galip Öztürk'ü Samsunspor'dan uzak tutuyor ve Fuat Köktaş'ın her gün reklamını yapıyordu...

Daha sonraki evrede Galip Öztürk, İsmail Erkut Tutu'ya destek veriyor, yapılan kongrede Tutu başkan seçiliyordu...

Dün Emin Kar, Galip Öztürk isminin üzerini çizerek Fuat Köktaş'ın reklamını yaparken, bugün ise Tutu'nun, Köktaş'ın ismini çizip Galip Öztürk'ün reklamını yaptığı görülüyor.

Gelinen noktada Galip Öztürk paralele savaş söylemleri ile holdingin personellerinden Haluk Tan'ı Samsun'dan aday adayı çıkarırken, diğer tarafta Fuat Köktaş'ın aday adayı olduğu görülüyor...

Eğer AK Parti her ikisini de aday yaparak meclise vekil olarak seçilmelerini sağlarsa o zaman mecliste muhalefe gerek kalmayacak ve partinin içinde büyük savaşlar yaşanacaktır.

Galip Öztürk, Fuat Köktaş'ın paralel yapıya yakınlığı olduğu gerekçesiyle aday yapılamayacağını öngörürken, Köktaş'ın ise Galip Öztürk'ün almış olduğu ve onanan cezası yüzünden desteklediği aday adayının adaylık şansının olmadığını düşündüğü ileri sürülüyor...

Bakalım AK Parti 7 Haziran seçimlerinde nasıl bir yol izlemeyi hedefliyor?..

Bunu hep birlikte göreceğiz...

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi