Galip Öztürk, “Yaşadığım sürece 100 Okul yaptıracağım”

Galip Öztürk, “Yaşadığım sürece 100 Okul yaptıracağım”
Asya dan Orta Avrupa’ya kadar,öğrenci kabul edecek olan, Türkiye'nin en modern ve en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesinin temeli atıldı. İşadamı Galip Öztürk ise gönderdiği mesajında,

Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampüsü yerleşkesinde Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi Temeli atıldı. 38 bin metre kare üzerinde 80 derslik olacak lise ile birlikte 370 kişilik öğrenci yurdu,kütüphane,kapalı spor salonu ve konferans salonu yapılacak. Samsun Canik Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin öncülüğünde yapılacak lisenin Canik Atatürk Mahallesi'nde 38 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak, Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti eski Milletvekili Fatih Öztürk, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Omü Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Vanet Yönetim Kurulu başkanı Haluk Tan ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Beyin göçünü durduracağız…

Temel atma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, törende yaptığı konuşmasında, “İmam hatip liselerinin zannedildiği gibi sadece imam ve hatip gibi din adamlarını yetiştirmek için planlanmış eğitim kurumları olmadığını, bilim adamı gibi İnsanlığa hizmet eden bireyler yetiştiğinin altını çizen Şentop, Ülkemizde bu güne kadar yaşadığımız en büyük sıkıntı beyin göçü olmuştur.

Prof. Dr. Mustafa Şentop temel atma töreninde yaptığı konuşmasında “ imam hatip liselerinin cumhuriyet tarihinde bir ihtiyacın neticesinde ortaya çıktığını hatırlattı. İmam hatip liselerinin özgün ve orijinal bir formül olduğunun altını çizen Prof. Şentop, "1950'den sonra demokrasinin gelişmesiyle birlikte imam hatip liselerinin sayısının arttığı, bu lise mezunlarına verilen imkanların da arttığını görüyoruz. Bundan 10 sene öncesine gidersek böyle bir törenle imam hatip lisesi temeli atmak çok zordu. O dönemde imam hatip lisesinin adını telaffuz etmek bile birçok insan için bir cesaret icap ettiriyordu. Türkiye tarihine baktığımızda demokrasi ne zaman gelişmişse, Türkiye ne zaman milletin sözüne, fikrine itibar eden bir devlet haline gelmişse imam hatip liselerinin de itibarının arttığını görüyoruz. Ne zaman darbe dönemleri, vesayet olmuşsa bu liselerimizde eğitim görenlerin mağdur olduğunu görüyoruz. Ülkemizde milli iradenin hakim olması için bu bir hizmettir." değerlendirmesinde bulundu.

Hayırsever İşadamı Galip Öztürk’e teşekkür ederiz

Ak Parti genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, konuşmasını şöyle sürdürdü “Biz Ak Parti hükümeti olarak, yetişmiş insanımızın bir tanesinin ülkemiz dışında çıkıp oralarda kalmasına tahammülümüz yoktur. İlim irfan yuvalarımızın hayır sever işadamlarımızın da katkılarıyla, çocuklarımızı kendi ülkelerinde  yetiştirip yine burada kendi ülkemizde yaşamalarını ve hizmetlerini kendi vatanlarında yapmaları sağlamalıyız bunu da bu yatırımlarla sağladığımızı düşünüyorum.diye konuşan Şentop ,  Dolayısı ile evlatlarımızı yetiştirip onları bu ülkede yaşanılabilir imkanlar sunmanın gayreti ve çabası içindeyiz. Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampüsün de Anadolu İman Hatip Lisesi yapımını üstlenen hayırsever işadamımız Galip Öztürk bey’e teşekkür ederim” dedi.

Dernek başkanı Genç, iş adamlarını hayırda yarışmaya davet etti…

Törenin açılış konuşmasını yapan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, 80 derslikli lisenin Türkiye'nin en modern ve en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi olacağını söyledi. Bunun yanında 370 kişilik öğrenci yurdu, 8 laboratuvar, 750 kişilik konferans salonu, bölge kütüphanesi, etüt odaları, uluslararası standartlarda kapalı spor salonunun yer alacağı lisenin, uluslararası öğrencileri de yetiştireceğini ifade eden Genç, iş adamlarını hayırda yarışmaya davet etti.

İl Milli Eğitim Müdürü, Cora’dan teşekkür…

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora da 9 olan imam hatip lisesi sayısını 12'ye çıkaracaklarını belirterek, "Toplamda 12 tane imam hatip lisesi olacak. Ayrıca, 18 tane ortaokulu açtık. Samsunumuza hayırlı Uğurlu olsun. Bu hayra katkısı olan Başta,Hayırsever işadamımız Galip Öztürk’e  katılımı, desteği, yardımı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin." temennisinde bulundu.

İslam medeniyeti;  Bütün Dünyayı bir arada kardeşçe yaşatmaya muktedir dir.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise insanlığın bugün kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Genç, "Bizim İslam medeniyetimiz sadece bizim coğrafyamızda değil dünya coğrafyasında kardeşliği tesis edecek ve insanlığı bir arada yaşatacak medeniyetin mensuplarıyız. Çünkü insanlık kardeşliğe, birlik ve beraberliğe muhtaç. Onu da sağlayacak olan İslam medeniyetinin mensuplarıdır. İmam hatip okullarımız biraz daha İslam medeniyetini öne çıkardığı için bu okullarımızı biraz daha önemsiyoruz. Bütün okullarımıza biz imam hatip okullarımız gözüyle bakıyoruz. Bütün okullar imam hatip okullarındaki eğitimi almalı. Kampüs içindeki her sosyal binamızı yaptıranların ismini yaşatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Galip Öztürk’ün mesajı;

Törene önceden planlanmış programı nedeniyle katılamayan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk 'ün mesajı Vanet Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tan tarafından okundu. Öztürk mesajında şu sözlere yer verdi 

Yaşadığım sürece “ 100 okul” yaptıracağım…

 "Öncelikle aranızda bulunamadığım, bulunamıyor olmanın üzüntüsüyle hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bir Samsun sevdalısı kardeşiniz olarak, ülkemizin eğitim hayatına acizane kendi imkanlarım doğrultusunda katkı vermeye çalıştığımı belki pek çoğunuz bilmiyorsunuz. Bugüne kadar ilköğretim okulundan, Üniversite'ye kadar toplam 30 eğitim kurumunu, camiler, yurtlar, köprüler yapmayı yüce mevla'm bize genç yaşımızda nasip etti. Cenab-ı Hakk, kimi kuluna eğitim görme imkanı, kimine ise benim gibi erken yaşta çalışmayı nasip ediyor. Bilmem biliyor musunuz? Galip Öztürk kardeşiniz de bir İmam Hatip öğrencisi idi. Henüz 11 yaşında bir çocukken Çarşamba İmam Hatip ortaokuluna başlamıştım. Lakin imkansızlıklar yüzünden çok sevdiğim okuluma devam edemedim. O yaşımdan itibaren çalışıyorum. Liseyi dışarıdan bitirdim 21 yaşında delikanlıyken doğup büyüdüğüm köye iki derslikli bir okul yaptırmayı Allah bana nasip etti ve ben o gün kendi kendime söz verdim. O gün dedim ki; Galip daha çok çalışacaksın, daha çok kazanacaksın ve yaşadığın sürece toplam 100 okul yaptıracaksın.

Çocuklarımız, çift kanatlı kuş misali Maneviyatla bilimle iç içe eğitim görecekler…

Şükürler olsun ki genç yaşımda bu rakamın 3 te birlik bölümünü tamamladım. Bugün temelini attığımız ve Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi Ünvanını taşıyacak olan bu eğitim yuvasında binlerce çocuğumuz çift kanatlı kuş misali manevi tarafları kuvvetli bilimle iç içe burada eğitim görecekler. Allah ömür verirse de bu okulda okuyacak çocuklarımızın mezuniyetini görebilirsek onların başarılarıyla gurur duyacak, ülkemizin aydınlık yarınlarına umutla ve inançla bakabilmesine katkı sağladığım için mutlu olacağım.

Dilerim ki bugün temeli atılan bu güzide okulumuzu planlanan tarihte hep birlikte açalım ve öğrenci evlatlarımızın eğitimlerine bir an evvel başlamalarına şahitlik yapalım.

Cenab-ı Hakk nasip ederse açılış törenini siz Samsunlu hemşerilerimizle birlikte yapmayı canı gönülden istiyorum. Bu vesile törene katılan tüm kardeşlerimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." dedi.

Kampüs yerleşkesinde ; 38 bin metre kare alan üzerine kurulacak, 80 Derslik = 8 Laboratuar ve etüt odaları, 370 kişilik modern öğrenci yurdu, 750 kişilik Konferans salonu ve bölge kütüphanesi,Uluslararası Standartlarda Kapalı Spor Salonu, Çeşitli  Spor alanları,Anaokulu ve camiden oluşacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir