Galatasaray'da Zlatan İbrahimovic iddiaları

Galatasarayda Zlatan İbrahimovic iddiaları
Galatasaray’ın yeni çileğinin İsveçli yıldız futbolcu Zlatan İbrahimovic olacağı iddia edildi.

 

Galatasaray, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Fildişi Sahilli yıldız futbolcu Didier Drogba’nın sözleşmesini yenilememeyi düşünüyor. Medical Park Antalyaspor maçında oyundan alınmasına tepki gösteren ve yardımcı teknik direktör Tugay Kerimoğlu ile tokalaşmayan Drogba ile yıl sonu yollar ayrılacak.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, dün katıldığı bir radyo programında ise “Sözleşme konusunda henüz net bir şey yok. Ancak Drogba çok profesyonel bir oyuncu. Sözleşme imzalaması veya imzalamaması oyununu kesinlikle etkilemez” diye konuşmuştu.

Drogba’nın yerine düşünülen yeni çileğin ise dünyaca ünlü futbolcu Zlatan İbrahimovic olduğu ileri sürüldü. Fakat Bugün Gazetesi’ne konuşan Başkan Ünal Aysal, iddiaları yalanladı. Aysal, "Bunların hepsi gündem oluşturmak üzere üretilen senaryolar. Mayıstan önce hiç kimseye bu yönde ilgimiz olmaz’’ dedi.

ZLATAN İBRAHİMOVİC KİMDİR?

Bosna-Hersek asıllı İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimovic Milli takımın kaptanlığını yapıyor.

Ibrahimovic kariyerine 1990 sonlarında Malmö FF’de başladı. Ronald Koeman’in isteğiyle Ajax’a imza attı. 2004 yılında 16 milyon Euro’ya Juventus’a transfer oldu. Serie A’da ün kazandı ve David Trezeguet ile iyi bir ikili oldu. 2006’da, Juventus’un ezeli rakibi Inter’e transfer oldu. 2007 ve 2009 yıllarında Avrupa’da yılın kadrosuna seçildi. 2008–2009 sezonunda gol kralı oldu. 2009 yazında Barcelona’ya transfer olan Ibrahimovic, sonraki sezon Milan’a geçti. Milan’ın ekonomik bunalımları nedeniyle transfer listesine koyduğu

Ibrahimovic, 2012 yaz transfer döneminde Fransa ekiplerinden Paris Saint-Germain ile yıllık 14 milyon Euro’ya anlaştı. Milan kulübü, bu transferden 20 milyon Euro gelir elde etti.

Ibrahimovic Barcelona’ya tarihte en pahalı ikinci futbolcu olarak 69 milyon Euro’ya transfer oldu. Ayrıca en çok kazanan 8. futbolcu oldu. 2012 yılında, The Guardian’ın En İyi 100 Futbolcu listesi içinde 5. sırada yer aldı.

İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimovic yıldız futbolcu kariyeri boyunca 524 maçta 268 gol atarken, 113 asist yaptı. Ayrıca yıldız futbolcu milli forma ile 92 maçta 48 gol kaydetmişti

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor