Galatasaray Boş Dönmedi

Galatasaray Boş Dönmedi
İlk yarıda Kerem Demirbay, Sanchez ve Icardi'nin attığı gollerle 3-0 kazanan sarı-kırmızılılar, puanını 69'a yükseltti

13. dakikada Galatasaray öne geçti. Mertens'in soldan kullandığı köşe atışında, arka direkte müsait durumdaki Kerem Demirbay'ın kafa vuruşunda, üst direğe de çarpan top kale çizgisini geçti: 0-1. 15. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı ikiye çıkardı. Barış Alper Yılmaz'ın sağdan ceza sahasına gönderdiği topla altıpasta buluşan Sanchez'in vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2.28. dakikada Cephas'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Pedrinho'nun sert vuruşunda, kaleci Muslera direk dibinde meşin yuvarlağı omzuyla son anda kornere çeldi.

49. dakikada Kerem Demirbay'ın soldan kullandığı köşe atışında, penaltı noktası civarından Nelsson'un kafa vuruşunda, kaleci Bahadır Han Güngördü meşin yuvarlağı kontrol etti. 51. dakikada Morutan'ın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Sowe'nin vuruşunda, kaleci Muslera ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere çeldi. 64. dakikada Tete'nin sağ çaprazdan kaleye gönderdiği plase vuruşta kaleci Bahadır Han Güngördü, meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi. 76. dakikada Oliveira'nın 25 metreden kaleye gönderdiği sert şutta top üst direğe çarptı. Sarı-lacivertli defans oyuncuları topu uzaklaştırdı. Galatasaray, mücadeleyi 3-0 kazandı.

Galatasaray, 24 saat sonra koltuğu devraldı

ilk yarıda Kerem Demirbay, Sanchez ve Icardi'nin attığı gollerle 3-0 kazanan sarı-kırmızılılar, puanını 69'a yükseltti. Haftaya lider giren ancak Fenerbahçe'nin dün Çaykur Rizespor'u yenmesiyle maç eksiğiyle zirveyi rakibine devreden Galatasaray, 24 saat sonra koltuğu devraldı.

Üst üste 10. galibiyet

Galatasaray, resmi maçlarda üst üste 10. galibiyetini elde etti. Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası'nda sahaya çıktığı son 10 maçı da kazanan Galatasaray, Süper Lig'de ise üst üste 7. kez galip geldi.

Ligde yenilmezliği 14 maça yükseldi

Galatasaray'ın Süper Lig'deki yenilmezlik serisi 14 maça çıktı. Ligde son yenilgisini 11 Kasım 2023'te yaşayan "Cimbom", daha sonraki 14 müsabakada 12 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Kalesini yine gole kapattı

Galatasaray, Süper Lig'de üst üste 3. maçında da gol yemedi. Ligdeki son golünü 2-1 kazandığı Gaziantep FK maçında yiyen sarı-kırmızılılar, Yılport Samsunspor'u 2-0, RAMS Başakşehir'i 2-0, MKE Ankaragücü'nü ise 3-0'la geçti. Ligin en az gol yiyen (14) takımı olan Galatasaray, bu sezon 26 maçın 14'ünde kalesini gole kapattı.

Kerem Demirbay ligde de golünü attı

Galatasaraylı futbolcu Kerem Demirbay, hafta içi Avrupa maçından sonra ligde de gol sevinci yaşadı. Karşılaşmanın 13. dakikasında Galatasaray'ı öne geçiren Kerem, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında da Sparta Prag karşısında sarı-kırmızılıların ilk golünü atmıştı. Süper Lig'deki ikinci golünü atan Kerem, daha önce Sivasspor deplasmanında rakip fileleri havalandırmıştı.

Kazımcan Karataş ıslıklandı

MKE Ankaragücü taraftarı, futbolcuları Kazımcan Karataş'a tepki gösterdi. Ara transferde Galatasaray'dan kiralanan Kazımcan, eski takımına karşı oynadığı maçta iyi bir performans ortaya koyamadı. Genç futbolcu, Galatasaray'ın kazandığı penaltıya sebebiyet verdikten ve 3. gol geldikten sonra sarı-lacivertli taraftarlarca top her ayağına geldiğinde ıslıklandı. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da gollerde hatası bulunan Kazımcan'ı ilk yarının sonunda oyundan çıkardı.

MKE Ankaragücü'nde kötü gidişat sürüyor

MKE Ankaragücü'nün Süper Lig'deki galibiyet hasreti 4 maça yükseldi. Ligdeki son 4 maçında sadece 1 puan alan sarı-lacivertliler, 29 puanda kaldı ve düşme hattıyla puan farkı 1'e düştü.

Okan Buruk: İstediğimiz 3 puanı aldık

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında MKE Ankaragücü'nü 3-0 yendikleri maçta önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Buruk, MKE Ankaragücü'nün sahasında çok ateşli taraftar önünde oynadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Zor bir deplasman bekliyorduk. Uzun süre sonra ilk seyircili maçlarıydı. Maça iyi başlamak önemliydi. Rakibimiz taraftarıyla coşkuyu oluşturmadan skoru bulmalıydık. İlk 15 dakikada bunu başardık. Erken goller bizi yukarı, rakibimizi aşağıya çekti. Oyunun genelinde üstün olan taraftık. İstediğimiz 3 puanı aldık. Sakatlık olmayan güzel bir maç oldu. Saha zemininde de 10 gün önceyle büyük fark oluşmuş. Burada iyi bir bakım çalışması yapıldı. Oyuncu sağlığını etkileyecek bir zemin olmadı. Bu bakımı yapanlara teşekkür ediyorum."

Okan Buruk, 3 kupada da hedeflerinin olduğunu ve şampiyon olmak istediklerini dile getirdi. Çok değerli oyuncularla çalıştığını ve takımın ruhunu 2000'deki UEFA Kupası'nı kazanan takıma benzettiğini anlatan Buruk, "Şampiyonluğa olan inancımızı net bir şekilde gösteriyoruz. Avrupa'daki başarıyı da çok istiyoruz. 2000 ruhuna benzetmek istiyorum takımı. İlk yarıda oyun olarak bunu ortaya koyduk. O dönemki başarılara ulaşmak için daha fazlasını yapmamız lazım. Hedefimiz ligde şampiyonluk, Avrupa'da da tekrar final oynayabilmek. Bu hedefleri gerçekleştirmek bizim için önemli hayaller." ifadelerini kullandı.

MKE Ankaragücü karşısında aldıkları 3 puanın önemine vurgu yapan Buruk, "Bu maçı şampiyonluk maçlarından biri olarak görüyorum. Ankaragücü taraftarının önünde oynamak çok zordur. Şampiyonluğa oynayan iki takım da kazanarak gittiği için kimsenin puan kaybına tahammüllü yok. Her maçı şampiyonluk maçı olarak görüyorum. Biz kazanarak gitmek istiyoruz. Bütün maçları kazanmamız lazım sezon sonuna kadar. Sondan bir hafta önce oynanacak derbide mi belli olacak yoksa daha önce mi, rakibin oynadığı maçlara da bağlı. Hedefimiz o maça şampiyon çıkmak. İki takım da bunu hayal ediyor." diye konuştu.

Okan Buruk, Fenerbahçe'yle oynayacakları Süper Kupa maçının tarihinin henüz belli olmamasıyla ilgili soruya şu cevabı verdi: "Nisan ayında fikstüre yerleştirecek yer yok. 20 takımlı bir lig oynuyoruz. Biz de devamlı maç oynuyoruz üç günde bir. Bizim için bir şey değişmiyor. Nisan ayında da olsa, ne zaman uygun görürlerse oynamaya razı oluruz."

Emre Belözoğlu: Sorumluluk benim

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, coşkulu bir taraftar önünde maça kötü başlamayı beklemediklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi seviyesinde dahi, Bayern Münih'e bile merkeze doğru girdi mi üstünlük kurmuş bir takım. İç sahada zeminimiz kötü, merkeze doğru oynanan iki top... Sorumluluk benim. Oyuncularımı iyi hazırladığımı düşünürken iki golle onlar da şok yaşadı. Galatasaray iyi bir takım. Samsunspor maçında da benzer bir sonuç yaşadılar. Basit hataları değerlendiren bir takım. Üzgünüm. Biz kendi gerçeğimizle mücadele etmek zorundayız. Bu takımı bir an önce rahata erdirecek bir pozisyona sokmak istiyorum. Lige konsantre olup daha sonra kupada da iyi performans sergilemek amacımız. Bugün için gerçekten çok üzgünüm."

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un zemini beğenmesiyle ilgili de yorum yapan Belözoğlu, "Ben geçmişle bir fark görmüyorum. Zemin bir öncekiyle aynı. Okan ağabey ilk defa oynadı. İyileştirmek için emeği geçenlere teşekkür ederim ama zemin hala kötü. 11-12 günlük arada biraz daha toparlayabilir." dedi. Galatasaray'ın çalıştıkları yerden gol attığını vurgulayan Belözoğlu, sarı-kırmızılı takımdan kiraladıkları Kazımcan Karataş'ın tribünlerden ve sosyal medyadan tepki gördüğünün hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu: "Taraftarımızın oyuncularımın son dakikaya kadar yanında olmasını istiyorum. Taraftarımızın bana gösterdiği ilgiyi hissediyorum. Kazımcan'a da sahip çıkmaları gerekiyor. Gencecik, tertemiz çocuklar. Sosyal medyanın ülkede vermiş olduğu zehirlenme çocukların üstünde baskı kuruyor. Hatalar olur, sorumluluk benim. Oyuncuya şans veriyorum ve elinden geleni yapmaya çalışıyor. Geçmişte oynadığı takıma karşı bir hata yapabilir. Herkesin onuru var, hatayı bu tarafa çekmek doğru değil. Maalesef futbolculuk böyle bir meslek ülkede. Bununla savaşmayı öğrenecekler. Hiçbir oyuncumuzun hatasını söylemem, takım halinde kaybettik. Sorumluluk Emre Belözoğlu'nundur. Oyuncularıma imada bulunulmasını kabul edemem. Başarı istiyorlar biliyorum. İnşallah onlara verdiğim sözü yerine getirmek istiyorum. Kimin ne dediği umrumda değil, Ankaragücü taraftarı sahip çıksın yeter. Sosyal medyada genç futbolcular bu lağım çukurunun içinde beslenemezler, ellerinden geleni yapmalılar."

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'yle oynayacakları maça da değinen Belözoğlu, "Kupada hedefimiz var, kulüp mirasımız var. Ligin en güçlü iki takımından biriyle oynayacağız. Kupada devam etmek istiyoruz. Çok sıkı çalışmamız lazım. Bu sıkıntılı süreci oyuncularımla beraber bir bütün olarak atlatabileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Süper Lig'de puanların yakın olduğunu ve 6. sıradaki takımın bile küme düşebileceğini iddia eden Belözoğlu, yeni transferlerin istekli olduğunu ancak lige bir an önce uyum sağlamaları gerektiğini aktardı.

"Sezon başı burada olursam çok farklı bir takım kuracağımı biliyorum." diyen Belözoğlu, "Mevcut oyuncular da aslında iyi enerji veriyor. Son 3-4 hafta dışında kötü bir süreç yaşamadık. Elimizdeki oyuncular ellerinden geleni yaparlarsa bu durumdan çıkacağımızı düşünüyorum. Oyuncularımızın kendi güçlerinin farkına varacağı düzeni oturtmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. Maç kadrosunda yer almayan Garry Rodrigues'in performansından memnun olmadığını aktaran Belözoğlu, antrenmanlarda iyi olan her oyuncuya forma verebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor