Galatasaray 4. yıldıza kenetlendi

Galatasaray 4. yıldıza kenetlendi
Galatasaray 4. yıldızı armasına ilk takan takım olma yolunda, resmi startını Türk Telekom Arena’da düzenlendiği törenle verdi.

Törene, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, teknik direktör Cesare Prandelli, futbolcular, kulüp yöneticileri ve teknik ekip katıldı. Türk Telekom Arena’da düzenlenen törende başkan Aysal, teknik direktör Cesare Prandelli, kaptan Selçuk İnan ve Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder birer konuşma yaptı.

AYSAL: “GALATASARAY VE FENERBAHÇE’NİN 4. YILDIZA ADAY OLUŞLARI, DURUMU DAHA DA HEYECANLI HALE GETİRİYOR”

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bu sezonun müthiş bir yarışa sahne olacağını belirterek, “En az 4 takımımız bu yıl ligi şampiyon bitirme konusunda çok iddialı durumdalar. Ancak bu aday çokluğu içinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 4. Yıldıza aday oluşları durumu daha da heyecanlı hale getiriyor. Ancak görüyorum ki bu heyecan küçük gruplar içinde kalsa da zaman zaman bir yarış, bir rekabet anlayışının dışına çıkabiliyor ve neredeyse bir düşmanlık duygularına dönüşebiliyor. Üstelik bu duyguları besleyen, hatta bunun sonuçlarından beslenen kişiler de var spor dünyamızda. Galatasaray yöneticiliğimde kazanılan şampiyonluklar, alınan kupalar, kazanılan uluslararası başarılar dışında en gururlu olduğum anlar Galatasaray marka değerinin dünyada büyük bir gelişme göstermesi ve nihayet futbol dünyasının en değerli 17. markası seçilmesi oldu. Bu çabamız boyut değiştirerek en önemli projemiz olarak devam edecek. Aynı gelişmeyi bir bütün olarak Türk futbolunun göstermesi çok önemli. Bunun için tüm dünyanın gözlerinin üzerimizde olacağı bu yıl söz konusu rekabetin sportif bakımdan en üst düzeyde olması kadar sahada, tribünde, medyada ve nihayet sosyal hayatımızda da en üst seviyede olması çok önemli. Kulüp yönetimi, teknik ekip ve sporcularımız olarak bu anlayışın temsilcileri olmakta kararlıyız. Kararlı olduğumuz bir nokta daha var. Galatasaray Türkiye’de ilklerin kulübüdür. 4. yıldızı herkesten önce bizim takmamız misyonumuzun bir gereğidir” dedi.

“TÜM ZAFERLERDE TARAFTARIMIZ VARDI”

Taraftara da seslenen Aysal, sahada parlayan yıldızlar göreceklerini vurgulayarak, “Ancak ne yönetim, ne teknik ekip, ne de sporcular şampiyonluk için yeterli olamazlar. Bu noktada zinciri tamamlayan büyük zaferler için verdiği desteğin çok önemli olduğunu bilen, bunu sonuna kadar sürdüren, aynı hedefe kilitlenmiş bir taraftarın varlığıdır. Türkiye’nin gerek yurt içinde, gerekse dünyanın dört bir köşesinde en büyük taraftar desteğine sahip kulübü olarak bir adım önde olduğumuzu söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacağımız ‘Yıldız Sensin’ programımızla hem onlara çeşitli vesilelerle çağrılarda bulunacağız, hem de Galatasaray’ı Türkiye’nin en güçlü markası yapmalarından dolayı şükranlarımızı iletmek fırsatları oluşturacağız. Sezon sonunda taraftarımıza ithaf edeceğimiz 4. yıldız için tüm ekibimiz adına elimizden gelen her çabayı göstereceğimizi, sahada terimizin son damlasına kadar mücadele eden bir takım göreceklerinin sözünü verebilirim. Karda, kışta, en zorlu koşullarda, tribünlerde yüreklerini, sahada ter döken aslanlarımızın yürekleriyle birleştiren, tek yürek olan taraftarlarımız, tek yürek olmuş Galatasaraylılar, dördüncü yıldız sizin eseriniz olacaktır. Galatasaray’ımız; Türkiye’de üçüncü yıldızı göğsüne takan ilk takım olurken de siz vardınız. Türkiye’ye ilk ve tek UEFA şampiyonluğunu getirirken de siz vardınız. Türkiye’ye ilk ve tek Süper Kupa’yı getirirken de siz vardınız. Şampiyon Kulüplerde ilk ve tek yarı final oynayan takım olurken de siz vardınız. Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve en ‘kral yürekli’ futbolcusunun, elini yüreğinin üzerine koyup başını eğerek selamladığı tribünlerde de siz vardınız. En büyük aşkı Galatasaray olan Metin Oktay’a, sonsuzluğa uğurlandıktan yıllar sonra da, her maçta şarkılarla selam yollayan tribünlerde de siz vardınız. Zaferlerde siz vardınız, hüzünlerde siz vardınız, bestelenmiş ve birlikte haykırılmış bütün şarkılarda siz vardınız. Sizlerin, özellikle bu yıl görevlerinizi bu anlayışla gerçekleştireceğinizden eminim” diye konuştu.

PRANDELLİ: “4 YILDIZI TAKIP KULÜBÜN TARİHİNE GEÇEBİLİRİZ”

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ise Başkan Ünal Aysal ile ilk konuşmalarından bu yana çok önemli bir görev üstleneceğinin farkında olduğunu söyledi. İtalyan Teknik Adam, “Galatasaray’ın tüm dünya’da en prestijli kulüplerden biri olduğunun farkına vardım. Galatasaray gibi bir kulübe geldiğimizde kazanmaktan başka şansımız olmadığını biliyoruz. Benim buraya gelişimin nedeni buydu. Böyle bir kulüple sezona başlamak insana onur veriyor. Hazırlık maçlarımızda yurt dışında oynadığımızda Türkiye dışındaki taraftarımızın sıcaklığıyla tanışma fırsatı bulduk. Bu yüzden Avrupa kupaları maçlarında onları üzmemek için elimizden geleni yapacağız. Bu sezon şampiyon olmanın değeri daha büyük, tek bir şampiyonlukla 2 ödül birden alınabilir. Üstelik 4 yıldızı takıp kulübün tarihine geçebiliriz. Bu benim için, teknik ekibim için, futbolcularım için büyük bir şans ve bunun bilincindeyiz. Bu şansı değerlendirebilmemiz için futbolcularımızla beraber çok çalışıp, bu onuru tüm Galatasaray camiasına yaşatacağız” açıklamasında bulundu.

İNAN: “TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Takım kaptanı Selçuk İnan ise Galatasaray 3. yıldızı taktığında yılın 2002 olduğunu hatırlatarak, sözlerine şu şekilde devam etti:
“O yıl aynı zamanda benim futbol kariyerime başladığım yıldı. Galatasaraylıların tüm Türkiye’deki üçüncü yıldız coşkusunu gıptayla izlemiştim. Aradan geçen on iki yılda kader beni en çok olmamı istediğim yere, Galatasaray’a getirdi. Birileri bana deseydi ki, ‘On iki yıl sonra Galatasaray’da Dördüncü Yıldız’ı takmak için yola çıkan takımın kaptanı olacaksın’ bu bir rüya derdim. Uyanmak istemediğim bir rüya. Şimdi o rüya gerçek oluyor. Rüyaların gerçek olması herkese nasip olmaz. Bunun için şükrediyorum. Beni buralara getiren herkese teşekkür ediyorum. Allah'ın izniyle sezon sonunda 4. yıldız bayrağını dalgalandırdığımızda, sadece ben değil tüm Galatasaraylılar bu büyük hedefe ulaşmış olacak. Bunun için takım arkadaşlarım adına, terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğimize söz veriyorum.”

SNEİJDER: “GALATASARAY’DA 4 YILDIZA YÜKSELECEĞİM”

Galatasaray’ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, “Dünya’nın 4 büyük takımında forma giyme şansına sahip oldum. Bu 4 takım arasında beni en çok heyecanlandıran Galatasaray’dır. Şampiyonluk sayılarına göre Türkiye’deki sistem kullanılırsa Real Madrid’in 6 yıldız takması gerekir. Ancak her iki takımın armaları, yıldız dışında farklı anlamlara sahip. Hepinizin bildiği gibi Galatasaray’a İnter’den geldim. Onların formasında bir yıldız var. Çünkü; İtalya’da 10 şampiyonluğa 1 yıldız veriliyor. O yüzden bu sezon benim için çok önemli, çok şanslıyım ki Galatasaray’da 4 yıldıza yükseleceğim. Armasında 4 yıldız taşıyan bir takımın parçası olmak futbol kariyerimin en onur verici olayı olacak. Arkadaşlarımla birlikte bu büyük zafer için hepinize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir