G.Saraylı futbolcuları oynatacak mı?

G.Saraylı futbolcuları oynatacak mı?
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Çarşamba günü Danimarka ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

A Milli Takım'a 2 yıl aradan sonra çağırılan Ersan Adem Gülüm ile birlikte soruları yanıtlayan Avcı, 500. maça teknik direktör olarak çıkacağı için gururlu olduğunu ifade etti.

Abdullah Avcı şöyle devam etti: "Bugün, sizler A Milli Takım'ın son durumundan bilgiler vermemi ve Danimarka hakkında konuşmamızı bekliyorsunuz. Ancak yarınki maçımız, 500. karşılaşma olması nedeniyle farklı bir anlam taşıyor. Bu nedenle önceliği, geride bıraktığımız 89 yıllık şanlı tarihimize ve 499 tarihi karşılaşmaya ayıracağım. Bu maç, A Milli Takım kadrosu olarak bizler için sadece bir 90 dakika değil, 89 yıl +90 dakika demek. Bu olayı bana ve oyuncularıma Allah nasip etti. Bunun onurunu yaşamak heyecan verici" dedi.

"Sporel, Terim ve Reçber ile birlikte herkese teşekkür"

"Şu ana kadar Milli Takım formasını giyen 643 futbolcumuza, 89 yıl önce ilk golümüzü atan Zeki Rıza Sporel'e, 120 kez ile en çok milli olma onuruna erişen Rüştü Reçber'e teşekkür ediyoruz" diyen A Milli Takım Teknik Direktörü Avcı: "Ayrıca, 92 kez ile en çok maça çıkmış sayın Fatih Terim başta olmak üzere teknik direktör ve antrenör olarak bu kutsal formaya hizmet etmiş tüm meslektaşlarıma, büyüklerime saygılarımı, görev yapmış tüm idari kadrolara da teşekkürlerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

"51 yıllık tarihi forma bizleri gururlandırdı"

Abdullah Avcı, "Ne mutlu ki aralarında bizlerin de olduğu binlerce kişinin, sadece ve sadece tek bir ortak noktaları var: Gönlünün ay yıldızla, bu milli forma ile çarpması. Milli Takım herkesin, hepimizin Milli Takımı. Şu anki kadronun hedefi Türk Bayrağını en iyi şekilde temsil etmekse, bizden önce bu onuru yaşayanların da amacı aynı idi.

Geçtiğimiz ay kampımızı ziyaret eden eski milli oyuncu İsmet Yurtsü de forma için kanını verenlerden. Tam 51 yıllık bu formadaki siyah noktalar, 1961 yılında oynanan Rusya maçında aldığı darbeler sonucu, formaya yapışan kanlar. Sayın Yurtsü, tam 51 yıl boyunca sakladığı bu formayı Milli Takımlarımıza verdi. Kendisi bana hediye ederken de "Milli forma yüreğini ortaya koyanlara layıktır" dedi. Bu özverisi ve de cümlesi asla aklımdan çıkmıyor" dedi.

"Danimarka çok dengeli bir takım"

Avcı, Danimarka ile oynanacak maç için TFF'nin güzel bir organizasyon yaptığını da belirterek, "Milli Takıma hizmeti geçen herkesi maça davet etti. Bu bizim için güzel bir gelişme. Danimarka çok dengeli bir takım. Son iki uluslararası turnuvada yer aldı. Güzel bir organizasyon, iyi bir oyun ve iyi bir sonuç ile yarın ki maçtan ayrılmak istiyoruz" dedi.

Avcı, Galatasarylı oyuncuları milli maçta oynayıp oynatmayacağı hakkındaki soruya ise "Kulüplerimizin Avrupa arenasında bizi temsil etmesi önemli, sporcu sağlığı da bununla beraber bizim çok önemli. Oyuncu, kulüp ve milli takım açısından bunun değerlendirmesini yapacağız" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor