G.Saray ManU'yu nasıl avlar?

G.Saray ManUyu nasıl avlar?
Ne Manchester United'ın ne de G.Saray'ın ligde oynadıkları son maçlar Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadele öncesi ölçü değil.

 

 

United'ın Wigan karşısında as oyuncuları yoktu sahada. Valencia, Kagawa ve Cleverley gibi yaratıcı oyuncuların yokluğunda Sır Alex Ferguson veteran oyuncularla klasik 4-4-2 sistemini uygulattı. G.Saray ise MP Antalya maçında çok zorlanmadı ve rakibinin bireysel hatalarını iyi değerlendirdi.

Gelin iki takıma bakalım; United'da kanatlardaki boşluklar oldukça fazla. Orta sahada kanatlarda kim oynarsa oynasın çizgiye yakın oynamalı. G.Saray karşısında Ferguson, Van Persie'ye 11'de yer verecek ve 4-4-1-1 sistemini izleyeceğiz büyük bir ihtimalle.

MELO ANAHTAR OYUNCU

G.Saraylı oyuncular birbirine yakın oynayıp pas organizasyonunu da iyi yapmalı. Rakibe alan bırakmamak gerekiyor. Felipe Melo'nun hem fiziksel olarak ortaya koyacağı oyun hem de savunma anlayışını iyi yapması kilit olacak. Nani'nin karşısında Eboue, Türkiye'deki gibi rahat rahat ileriye çıkamayacak. Mutlaka dikkatli olmalı.

Hücuma yapacagı katkı az da olsa başarılı olmalı. İngiltere deneyimi de olan Elmander, fizik gücünü kullanabilirse önemli bir artı olur. Geriye gelip top alması da gerekli. Kagawa'nin hareketli bir oyuncu olması nedeniyle G.Saray'ın adam adama savunmayla alan savunması arasındaki dengeyi iyi sağlaması gerekiyor.

PERSİE, 'CRİS' ÇIKARTIR

Semih -Ömer Toprak ikilisi Hollanda maçında Van Persie'yi tutamamıştı. Semih'in bu kez partneri Cris olacak. Ve işleri de kolay değil. AKŞAM gazetesi Serkan YETKİN'in haberine göre ; Şu ana kadar Umut Bulut pres gücünün rakibe göre daha yüksek olduğu maçlarda oynadı. İlk defa fizik gücü yüksek bir takıma karsı oynayacak. Vidic ve Rio Ferdinand'ın karşısında kaybolmamalı. Unutmamak lazım Manchester United çok iyi geri koşup kapanıyor.

Geçen sezon Şampiyonlar Liginde evindeki 3 maçın 2'sini kazanamayan ve gruptan çıkamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşayan United'da büyük silahlar ilk 11'de olacak. Düşler Tiyatrosu'nda etkileyici bir gösteri sunmak istiyorlar. 1993'te G.Saray aldığı sonuç bir yana oynadığı futbolla saygı görmüştü. Tekrarlanması dileğiyle...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor