İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

FUTBOL OYNAMAK VE SEYRETMEK   (4)

FUTBOL OYNAMAK VE SEYRETMEK   (4)

 

Sorunun tespiti çözümü kendisidir. Yanlış tespitler  doğru sonucu getirmez.

             Samsun eksenli bir bakış açısını Çarşamba  kapsamında yorumlama gayreti içinde olalım bu beyin jimnastiği yazımızda.

              Geçen senenin bir önceki seneden ve de bir önceki seneden ne farkı var futbolumuz  adına küçük dokunuşlar dışında.

               Spor ciddi bir iş, bir bölümü var tüm halkın yapması gereken sağlıklı olmak adına ,diğer bölümü profesyonellik gerektiren bir disiplinle yapılması gereken ikinci bölmü.

                 Bizim futbol yapılanmamız sağlık için spor kapsamında profesyonellik hayallerinden oluşmakta.

Seçici, ayrıştırıcı ve eleyici değil.Spor okulları ve altyapı U lar diye simgeleştirdiğimiz yapılar ,okul dışı zamanları boş geçirmemek olarak değerlendirilen uygulamalardan oluşmakta.

                  Bir ülke futbolunun inşasından bahsediyoruz, kuralları belirlenmiş, sosyal ve ekonomik durumu analiz edilmiş ve üniversite okumaları planlanmış…

Hayalimiz odur ki yapılmayanı yapmak gibi, denenmeyeni denemek  dışındabir şey söylemek lazım.

        Okullarımızın her kademesinden başlayarak  uzmanlaşan bir yapılanma içinde ve oradan gerekirse Üniversitelerde ilk 500 giren öğrencilere ayrıcalık sağlayan Devlet ve Özel bölümlerindeki  gibi   Beden Eğitim bölümlerinin  Futbolu ve diğer sporları seçkin bir şekilde alınmaları, hem oynarken hemde okuyabilmelerinin temini gibi .Gelecek kaygısı taşmayan iyi sporcuların yetiştirilmesi  gerekliliği üzerine kafa yormak  gerek.

         Futbol Ortaoklu,lisesi,Üniversitesivbyapılanmalar.Futboluprofosyonel oynayacak  olanlar ve hele milli takımda oynayacak olanların yolu buradan geçmelidir.

        İyi bir Bilgisyar mühendisi arayan Büyük şirketler Özel Lisesinden başlıyor okutmaya zeki gençleri,Üniversitesinde okutuyor gerekirse bedava ve iş garantili  yeterki senin kafan çalışsın

Devlet planlaması içinde Orta okuldan başlayan bu serüven başka alanlara evrilmeden profesyonel bir disiplin içinde ilerleyerek devam edip gitmeli diye düşünmedeyim.

        Benimkisi bir fikir ,bir şey üretmek adına eski düzenin bir şey vermediğini görmek adına bir fikir.

       30 yıl sonra bu şehirde ve ülkede yine binlerce topa depmiş insandan PROFOSYONEL bir  futbolcu yetişmemiş olacak eminim. Adı Profesyonel olsa da gece hayatı ile daha fazla gündeme gelmiş olacaktır.

        Yarın devam edelim inşallah Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi