Fuhuş çetesinin ilginç şifreleri

Fuhuş çetesinin ilginç şifreleri
İşte Samsun'da yakalanan fuhuş çetesinin sözlüğü; müşteri 'usta', fuhuş 'düğün' demek..

 

Samsun'da, geçen mayıs ayında yapılan operasyonun ardından 'insan ticareti yapmak, fuhuş yaptırmak ve yer temin etmek' suçlarından tutuklanan 16 kişi için hazırlanan iddianame tamamlandı. 130 sayfalık iddianamede çete üyelerinin, yakalanmamak için telefonda şifreli konuşmaları dikkat çekti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne ait internet adresine fuhuş yapıldığına dair ihbarların gelmesi üzerine polis, harekete geçti. Mahkeme kararıyla adı geçen otelleri takibe alıp çalışanlarının ve sahiplerinin telefonlarını dinlemeye başladı.

3 ay dinlenen çetenin, insan ticareti ve zorla fuhuş yaptırdığı tespit edilince geçen mayıs ayında 8 otel ve 9 eve eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda elebaşılığını 57 yaşındaki M.B.'nin yaptığı 29 kişi, çete mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına aldı.

MÜŞTERİNİN ŞİFRESİ 'USTA', FUHŞUN ŞİFRESİ 'DÜĞÜN'

İddianameye göre çete elemanlarının 'usta' dediği müşteri, 'tadilat' dediği fuhuş yaptırılarak çalıştırılan kadının müşteri ile ilişkiye girmesi, 'bina maliyeti' dediği cinsel ilişki için ödenen para, 'çay' dediği fuhuş yaptırılan kadınla ilişkiye girme, 'çiçek, araba, şoför ve reçel' dediği fuhuş yaptırılan kadınlar, 'sanayi ve dükkan' dediği fuhuş yaptırılan yer, 'misafir' dediği müşteri, 'okul' dediği müşteri potansiyeli, 'imar planı' dediği fuhuş yaptırılan kadının fiziki durumu, 'ağabey' dediği denetime gelen polisler, 'düğün' dediği fuhuş, 'yatak yazmak' dediği, otele gelen normal müşteri anlamına geliyor.

İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklandı. Yakalanan yabancı uyruklu kadınların ise bazılarının Türkiye'de evlenerek vatandaşlığa geçtiği ortaya çıktı. 13 kadın sınır dışı edildi.

FUHUŞ YAPILAN YERLERDE HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALMIŞLAR

Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede çetenin zorla fuhuş yaptırdıkları bazı kadınların kaçmaması ve polise yakalanmamak için her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Savcı, otellerde yapılan polis kontrolleri sırasında otel çalışanlarının sistemli bir şekilde birbirlerini haberdar ederek yapılan kontrolleri sonuçsuz çıkarttıklarını, genellikle otellerin çevresine güvenlik kameraları koyduklarını, otele yakın yerlere gözcü koyduklarını, herhangi bir baskında ise diğer otellere haber verilerek fuhuş yaptırılan kadınları taksiler aracılığıyla evlere kaçırdıklarını belirtti. İddianamede 17 yaşındaki, Türkmenistan uyruklu iki kadının, tutuldukları evden kaçmamaları için bahçeye köpekler konduğunu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş