FİYATLARI GÖREN ŞAŞIRIYOR

FİYATLARI GÖREN ŞAŞIRIYOR
Aktarcı Okay Dikbıyık, kilo ile satılan kabuk tarçının artan maliyetlerden dolayı kilo işi değil adet halinde satıldığını söyledi

Çarşamba’da aktarcılar artan mazot fiyatlarından dolayı ithal ettikleri ürünlerin satışlarında azalma yaşandığını ifade etti. Ürünler arasında ilgi çeken ve çokça tercih edilen Kabuk Tarçının satışlarında düşüş yaşanıdğını belirten Aktarcı Okay Dikbıyık, “Her şeye zam var. Ekonomi kötü bu yüzden de  satışlar  düştü. Kabuk tarçın yurt dışından gelen bir ürün. Lojistik ile alakalı olduğu için. Mazot, benzin her şey ile alakalı. Bu da haliyle bizim ürünlerimize yansıyor.”dedi.

Sebebi maliyetlerin artmasıdır

Bir önceki sene maliyetinin 100 küsür TL civarında olduğunu söyleyen Aktarcı Dikbıyık   “Kabuk tarçının fiyatları şu aralar 240-250 TL arasında. Çokta kullanılan, tüketilen bir üründür. Şeker hastalığına, soğuk algınlığına, gribal enfeksiyona, boğaz ağrılarına faydası var. Detoks çayı olarakta kullanılabiliyor ve çokta tüketilen bir üründür. Alım gücü azaldı. Bunun da sebebi maliyetlerin artmasıdır. 200 gram- 300 Gram arası alan vardı,  yarım kilo alan vardı. Şu anda tane işi alıyorlar. 5 Tanesi 20 TL’ye tekamül ediyor şu anda.  O da 100 gram geliyor hemen hemen. Ayağımıza gelene kadar 3 el değiştiriyor. Haliyle bu durumda fiyatlara yansıdı.” Diye konuştu.

Alım Gücü Düştü

Eskiden Yarım kilo alan müşterilerin şimdi taneyle aldığının altını çizen Dikbıyık “Soranlar fiyatları görünce şaşırıyor. Alamıyorlar. İstedikleri kadar,istediğini alamıyorlar. Daha öncede 300 gram, yarım kilo kabuk tarçın isteyen müşterilerimiz, adet olarak tane işi alıyorlar. O şekilde düştü. Bir şey diyemiyoruz, bekliyoruz bakalım ne olacak diye. Bu gidişle iyiye gideceğine de inanmıyorum.”dedi.

HABER:Büşra KOCATAŞ- Aybüke ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber