Fiyatlar ikiye katladı!

Fiyatlar ikiye katladı!
Mobilya ve beyaz eşya satışı yapan esnaflar, geçen seneye oranla fiyatların yüzde 100 artış gösterdiğini söyledi

Düğün sezonun gelmesi ile birlikte Çarşamba ilçesinde mobilya ve beyaz eşya satışı yapan esnaf, geçen seneye göre ürünlerin yüzde 100 artış gösterdiğini, hatta bazı ürünlerin yüzde 200 zamlandığını ve aynı zamanda fiyatların KDV artışından etkilendiğini söyledi.

img-8935.jpg

1.jpg

“Geçen seneye göre fiyatlar yüksek”

Geçen seneye göre fiyatların çok yüksek olduğunun altını çizen mobilya satışı yapan esnaf , “Şuanda düğün sezonundayız. Zaten ufak artışlar oluyor. Sene sonlarında biraz daha uygun ürünler buluna biliyor. Biraz daha orta seviyeye gittiğimiz de ortalama bir evin eşyası 100 bine yakın olduğunu söyleyebiliriz. Düğün sezonun da hem fiyata bakan var hem de kaliteye bakan var. İnsanlar evet fiyatı uygun ürün istiyorlar aynı zamanda da kaliteli ürün istiyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar en minimum rakamları vatandaşın önüne sunuyoruz. Gecen seneye göre fiyatlar çok yüksek yani ürünlerimiz de yüzde 100 artış oldu. Vatandaş bizden alışveriş yaparken en çok taksit yapılabilen ürünleri istiyorlar. Taksit alternatifi olan ürünleri istiyorlar.” şeklinde konuştu.

“KDV zamları bizim satışları kesti”

1 Temmuz’da ürünlerin etiketini değiştirdiklerini ve KDV artışları yüzünden tekrar ürünlerde fiyat değişikliği yaptıklarının altını çizen beyaz eşya satışı yapan esnaf, “Beyaz eşyaların fiyatları şuanda yaz mevsimine göre iyi diyebiliriz. Fakat KDV’nin artması ile birlikte biraz kesti satışları. Çeyiz paketlerimiz var mevcut mayıs aylarında başlıyor. Eylül’e kadar devam ediyor. İnsanların alabileceği ürünler çıkmakta. Genel olarak baktığımız da mart ayından sonra beyaz eşya pazarının artması düğün sezonuna girildiğinde beyaz eşya mobilyalar da artması gözlemlenirken mart ayından sonra bu biraz hız kesti. Fiyatların birden yükselmesi ekonomik anlamda insanları biraz zorlamıştır. O yüzden beyaz eşya pazarında da mağazalar ürün satarken kampanyalar yaparak insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Onun haricinde yaz mevsimi hareketli bir dönem gurbetçilerin gelmesi, memurların tahinleri çıkması ile bizim işlerin hızlanmasını bekliyoruz. Gecen seneye beyaz eşyalar da yüzde 100 artış gerçekleşmiştir bazı ürünlerimiz de yüzde 200’e kadar artış gerçekleşmiştir. Biz ayın 1 yani 1 Temmuz da etiketleri değiştirmemize rağmen şuanda yine etiketleri değiştiriyoruz KDV zamlarından dolayı. İnsanların alım gücü her gecen gün düşüyor.”diye ifade etti.

Ayrıca tekrar yeni bir zam gelme durumunda ürünlerin raf fiyatlarının tekrar değişebileceğini aktardılar.

img-8969.jpg

img-8972.jpg

HABER: Ünal DALDAL-Emine temiz YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber