Fiyatlar geçici, kokular kalıcı!

Fiyatlar geçici, kokular kalıcı!
1992 yılından bu yana parfüm satışı yapan esnaf Hakan Türker, doldurma parfümün daha hesaplı olduğunu ve kokusunun, mağazalardan alınan diğer parfümlere göre daha kalıcı etki yarattığını vurguladı

Çarşamba İlçesinde, 1992 yılında doldurma Parfüm satışına başlayan ve halen doldurma parfüm işi ile uğraşan Hakan Türker, “Kimyasal birleşenleri aynı iki parfümü düşünürsek, bende 50 cc bir parfüm 60 lira iken sırf markası olduğu için başka mağazadaki 50 cc ürün 400 lira ile 1000 lira arasında ücret isteniyor” dedi.

“Kokusu daha kalıcı oluyor”

Kokusunun daha kalıcı olduğunu söyleyen Parfüm satıcısı Hakan Türker, “1992 Yılından beri bu mesleği yapıyoruz. Amcamesleği, kökten gelen bir meslek.Günümüzün şartlarında herkes ekonomisini düşünmek zorunda. Her sektöre zamlar geliyor, doldurma parfüm daha hesaplı oluyor. Kokusu iki üç gün kalıcı oluyor, diğer firmalar bana göre marka satıyor. Sonuçta mağazadan alınan fabrika ürünü parfüm ile doldurma parfümün ham maddeleri aynı.Örnek vermek gerekirse 50 cc bir parfüm bende 60 lira ama sırf markası olduğu için mağazadaki 50 cc ürüne 400 lira ile 1000 lira arasında ücret isteniyor” diye söyledi.

“Zamlar gelmeye başladı”

En kaliteli ürünü müşterilere sunmayı hedefleyen Türker, “Önceden bu kadar maliyetli değildi, cam şişesi maliyetli esansımızı yurt dışından alıyoruz, yerliyi biz tercih etmiyoruz 1. Kaliteyi tercih ediyoruz. Biz esnaf olarak diğer mağazalara gidiyoruz, fiyatlara bakıyoruz fiyatlar bizimde cebimizi yakıyor. Bizde elimizden geldiği kadar müşteriyi zamlara karşı korumaya çalışıyoruz. Geçen sene 50cc bende 50 lira idi bu sene 60 lira. İki hafta önce zam geldi, ufak ufak zamlar gelmeye başladı. Biz bunu müşteriye yansıtmıyoruz, senede bizim parfüme 1 veya 2 zam gelebilir, esansı pahalı etil alkol pahalı her şey birazda dövize bağlandı” diye konuştu.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber