Fiyatlar dengede, Gelecek belirsiz!

Fiyatlar dengede, Gelecek belirsiz!
Çarşamba ilçesinde Batı Yaka Kapalı Pazar yerinde satış yapan esnaf, ürünlerin şu anda normal fiyatta seyrettiğini söylediler.

Çarşamba İlçesinde yeni yılın ilk pazar tezgahlarının kurulmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından fiyatlar merak konusu oldu. Çarşamba ilçesi Batı Yaka Kapalı Pazar yerinde satış yapan esnaf, şu anda fiyatların normal seyrettiğini, ancak yakın zamanda fiyatların yükseleceğini belirttiler. Ayrıca, bu fiyatların düşmesi için sektördeki aracıların kalkmasının gerektiğini ifade ettiler.

"Geçinemiyoruz"

Geçinemediklerini vurgulayan Batı Yaka Kapalı Pazar yeri esnafı, "Maalesef şu anda bu fiyatlara satınca geçinemiyoruz. Ama vatandaş da bu fiyatlara alınca geçinemiyor. Arada kaldık resmen, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bana kalırsa, bu zamlar seçimden sonra daha çok artacak. Şu anda fazla bir artış yok, ama dediğim gibi seçimden sonra fiyatlar artacak, ne yazık ki diyebilirim. Ayrıca, yakıt fiyatları ürünlere gelen zamları çok etkiliyor; bu da doğal olarak vatandaşa yansıyor." şeklinde konuştu.

"Vatandaş Rahatsız, Çiftçi de Rahatsız"

Ürünlere zam gelmesinden dolayı çiftçi ve vatandaşın rahatsız olduğunu belirten pazar esnafı, "Bu fiyatları etkileyen aracıların kalkması lazım. Fiyatların düşmesi için emekliye yetmiyor, pahalı her şey ateş pahası olan bir ülkede, bu fiyatlar yine normal diyebiliriz. Ama dediğimiz gibi bu ülkede yükselen bir şey düşmez; biz geçinmekte zorlanıyoruz. Çiftçi geçinemiyor, biz bu maliyetlerde zor geçiniriz. Mazota, gübreye zam yapıyorlar, ama biz bu ürünlere zam koymaya çekiniyoruz, utanıyoruz. Şunu da söylemeden geçmeyelim, şu anda sattığımız ürünler maliyeti kesinlikle karşılamıyor. Eğer biz zam yapmasak, bu sefer de biz çiftçiler sıkıntı çekeriz, vatandaş da rahatsız zam gelmesinden, ama elimizden gelen bu, yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Pazarda bu haftaki fiyatlar şu şekilde: Mandalina 10 TL, elma 20 TL, nar 20 TL, portakal 10 TL, patlıcan 25 TL, biber 35 TL, salatalık 30 TL, marul 20 TL, lahana 15 TL.

fiyatlar-dengede-gelecek-belirsiz-4.jpg

fiyatlar-dengede-gelecek-belirsiz-9.jpg

fiyatlar-dengede-gelecek-belirsiz-12.jpg

fiyatlar-dengede-gelecek-belirsiz-10.jpg

fiyatlar-dengede-gelecek-belirsiz-1.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber