Fiyatı fırlayan limona hırsızlar dadandı

Fiyatı fırlayan limona hırsızlar dadandı
Mersin'in Erdemli ilçesinde yarım ton limon çalan 2 kişi polis tarafından yakalandı. Zanlıların otomobil içine dökerek sığdırdıkları bin 500 lira değerindeki limonu, üretici kamyonuna yükleyerek teslim aldı.

Edinilen bilgiye göre, Erdemli ilçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde 2 kişi üreticinin limon işlemesi yaptığı tezgahtan kesilmiş halde sandıkta bekletilen yarım ton limonu otomobile yükleyerek bölgeden uzaklaştı. Gece yarısı tezgahı kontrol eden üretici, limonların yerinde olmadığını fark ederek durumu Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen asayiş büro ekipleri yol güzergahlarını tuttu. Çevre yolunda durumundan şüphelenilen bir araç 'dur' ihtarına uymayıp kaçınca kovalamaca başladı. Ekipler kaçan zanlıları Tabiye Mahallesi'nde kıskıvrak yakaladı.

İ.K. (23) ve K.D. (24) isimli şüpheliler gözaltına alınırken, yarım ton limon ise üreticiye teslim edildi.
Üretici Nuh Dudu, gece yarısı limonların çalındığını fark ettiklerini belirterek, "Durumu polislere haber verdik. Onlarda sağolsunlar yarım saat içerisinde müdahale ederek hırsızları yakalamışlar" dedi.

"HAZIR KESİLMİŞ LİMONA DADANDILAR"

Dudu, "Limon fiyatları iyileştiği için şimdi bahçeden de çalmıyorlar, hazır kesilmiş limonu çalmaya başladılar. Biz de evin altında limon işlediğimiz için yoldan geçerken demek ki görmüşler. Oradan arabanın içine boşaltmışlar. Sandıklarımızı da bırakmışlar. Kahveden geliyordum, sandıkların boş olduğunu fark ettim. Polisi aradım. Onlar da çevre yolunda yarım saat sonra yakalamışlar. Çok memnun olduk, 20 sandık limonumuzu tekrar geri aldık. Polis arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Son günlerde limon hırsızlığının arttığını söyleyen Dudu, "Son bir hafta 10 gündür, komşulardan da duyuyoruz limon hırsızları var diye. Bugünde bizim başımıza geldi. Polisimizden Allah razı olsun" dedi.
Kesilmiş hazır limonun kilosunun 3 lirayı geçtiği ilçede bir hafta içinde çalınan yaklaşık 1,5 ton limonun polis tarafından yakalanarak üreticiye teslim edildiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş