Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi
Samsun, Çarşamba diğer ilçelerde etkili olan fırtına nedeniyle şehir merkezinde ağaçlar zarar görürken, bazı ilçelerde ise evlerin çatıları uçtu. Çarşamba' da elektrikler kesildi, sular akmadı.

Ramazan ayına başlanacağı akşam saatlerinde saatte 60-70 kilometre hızla esen rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle ağaçların dalları kırılırken, bazı ilçelerde ise çatılar uçtu. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden (BTUM) alınan bilgilere göre, gece saatlerinde başlayan rüzgarın fırtına şeklinde estiği belirtildi. BTUM tarafından gece 22.30’da ölçülen, batı ve kuzey batından esen rüzgarın hızının ise saatte 60-70 kilometre olduğu ifade edildi.  Şiddetli rüzgar çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesine neden oldu.

Fırtına nedeni ile Çarşamba'da önce elektrikler ardından sular kesilince hayat durma noktasına geldi.  Elektrikler şehir merkezinde geç saatlerde gelirken bazı köylerde (mahallelerde) ramazanın ilk günü elektriksiz geçirildi.  SASKİ'ye bağlı çoğu köyde  ise içme suları 10 günü aşkın süreden sonra ilk kez dün akmaya başladı. Fırtına Çarşamba'da vatandaşlardan başka sebze ve meyve üreticilerini, fındık ve şeftali alanlarını da vurdu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir