FINDIKTA SON DURUM

FINDIKTA SON DURUM
Çarşamba İlçesindeki fındık tüccarları şuanda piyasada bir hareketliliğin başlamadığını hala fındığını topladığını bitirenlerin ise kurutma işlemlerinde olduğunu dile getirdi.

Çarşamba ilçesinde Fındık Tüccarı Yaşar Çakır, fındıkta ki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şu anda tam anlamıyla hareketliliğin başlamadığını dile getiren Tüccar Yaşar Çakır, " Şuan da bizim serbest piyasada 50 randımanı 23,5 TL'den alıyoruz. Bu sene randımanlarda güzel.  Randımanın fazlalığına göre 26.5 TL'yi de buluyor. Randıman farkını biz ödüyoruz.  " dedi

Kimi topluyor, kimi kurutuyor

Şu anda bir ufak ufak bir hareketlilik var ama çiftçimiz fındığını hala topluyor. Yüzde 25 oranında daha tarlasında fındığını topluyor. Geri kalanda kurutma gibi işlemleri ile uğraşıyor. Daha kurutulmayan fındık oranı da yüksek. Havalar çok müsait olmuyor son zamanlarda. Kurutanlarda ise kimisi bize getiriyor, kimisi ofise götürüyor kimisi de evinde saklıyor. Bu fiyatlar 30 olacak diyende var. Bizde piyasa bu aralar böyle.

"Hiç almasa 20 TL'ye satamayız"

Çiftçinin tüccarın aldığı fiyata pek tepkili olmadığını söyleyen Tüccar Çakır, "Çiftçi öyle büyük bir itirazı olmuyor. Ofisle birlikte bizim aramızda fiyatta bir fiyat makası var. Ofisin böyle mal alması bizim içinde köylü içinde iyi yani. Hiç almamış olsa 20 TL'ye bile satamayız biz fındığı. Bu durumda alanda satanda şu anda memnun. "

Ayrıca Tüccar Çakır Çarşamba ilçesinde 50 yıldır tüccarlık işi ile uğraştığını 56 randımandan fazla randıman ile karşılaşmadığını vurguladı

HABER-FOTO: Büşra KOCATAŞ- Aybüke ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber