FINDIKTA RANDIMAN DÜŞÜK!

FINDIKTA RANDIMAN DÜŞÜK!
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Uslu: “Üreticimiz fındığın randımanını yüksek tutmak için ürünü patoza verdikten sonra iyi şekilde seçip kurutmalı”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, "Üreticimiz fındığın randımanını yüksek tutmak için ürünü patoza verdikten sonra iyi şekilde seçip kurutmalı" dedi.

Uslu, hasadı tamamlanarak piyasaya indirilen 2014 yılı fındık mahsulünde randımanın düşük olduğunu söyledi.Üründe randımanı yüksek tutmak için fındığın patoza verilmesinin ardından harmanlama sürecinin iyi yapılması gerektiğini belirten Uslu, şunları kaydetti:

 “Bazı bölgelerimizde kuraklık oldu ve bununla birlikte kısmi yanmalar oluştu. Ramazan ayında yaşanan fırtına sonucu büyük oranda fındık döküldü. Bu dökülen fındıklar daldaki sağlam ürünlerle birleştiriliyor. Üreticimiz fındığın randımanını yüksek tutmak için ürünü patoza verdikten sonra iyi şekilde seçip kurutmalı. Doğal afetler ve olaylar için yapabileceğimiz çok şey yok ama üretici fındığını iyi seçip tüccara iyi ürün getirmezse sıkıntı yaşanır. TMO ve FİSKOBİRLİK fındık alırken seçilmemiş olan fındığı geri gönderiyordu, randımanı düşük fındık almıyordu. Vatandaş bu sayede fındık seçmeyi öğrendi. Tüccarlarımız da seçilmemiş fındığı almamalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir